Părinții chemați să-și spună părerea. Chestionar despre închiderea unor școli
- Ionel Sclavone
- 3 noiembrie 2020, 11:27
Părinții care au copii la școală sunt invitați să-și exprime opinia în legătură cu posibilitatea închiderii unităților de învățământ în localitățile aflate în scenariul roșu.
Părinții sunt invitați să completeze un chestionar pus la dispoziție de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP) în care aceștia să-și exprime punctul de vedere cu privire la măsura de închidere a școlilor și a trecerii la predarea online. Este vorba de acele școli din localitățile aflate în scenariul roșu, unde nivelul de infectare cu noul coronavirus este foarte ridicat .
Chestionarul online este pus la dispoziția părinților care doresc să-l completeze, iar aceștia își pot exprima părerile în mod anonim, după cum informează edupedu.ro.
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți arată, în chestionar, că unele state UE au luat măsuri severe de protecție în fața pandemiei, scopul principal al acestora fiind limitarea răspândirii virusului și protejarea zonei educaționale. Aceasta trebuie menținută funcțională chiar și în această perioadă de pandemie.
Federația Părinților a atras atenția că decizia cu privire la închiderea sau deschiderea școlilor trebuie să țină cont de mai mulți factori, nu doar de evoluția pandemiei de coronavirus. Potrivit organizației, autoritățile trebuie să ia în calcul și capacitatea de adaptare a unităților de învățământ la condițiile de siguranță și impactul pierderilor de învățare și al celor emoționale asupra copiilor.
Tătaru recomandă școala față în față
Într-o declarație de presă, zilele trecute, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirma că el nu recomandă închiderea școlilor și organizare cursurilor online. Ministrul a precizat că acolo unde este posibil, școlile trebuie să rămână deschise, iar elevii trebuie să se întâlnească, cu profesorii, la ore, față în față.
„Eu recomand și merg în continuare pentru o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală. În condițiile în care la nivel local există transmitere diferită de la un județ la altul. Rămâne, după raportarea pe care o face DSP, acele 48 de ore în care comitetele locale pentru coordonarea intervenției analizează și, în funcție de evoluție, pot rămâne pe un scenariu mixt sau hibrid sau pot trece în scenariul 3”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.