Evenimentul ZileiActualitateParanghelie în pandemie. Primăria Iași cheltuie 600.000 de lei pe concertul de Revelion

Paranghelie în pandemie. Primăria Iași cheltuie 600.000 de lei pe concertul de Revelion

Paranghelie în pandemie. Primăria Iași cheltuie 600.000 de lei pe concertul de Revelion
Primăria municipiului Iași organizează o petrecere de Revelion, în aer liber, care va dura patru ore și jumătate.

Concertul se va desfășura în Piaţa Palatului Culturii și va începe de la ora 22.00, după cum a anunțat primarul Mihai Chirica. Costurile acestui eveniment au fost stabilite la 600.000 de lei și vor fi suportate din bugetul local.

La acest concert, pe scenă se vor produce Direcţia 5, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică Project, Nicoleta Nucă, Alexandra Ungureanu, Admiral C4C, dar și mai mulți artişti ieşeni.

La miezul nopţii, trecerea dintre ani va fi marcată cu un foc de artificii programat să dureze aproximativ 10 minute. Va urma încă un recital muzical, cu o durată de 20 de minute, după care programul se va încheia.

În spațiul public au apărut numeroase critici cu privire la organizarea acestui eveniment de Revelion, la care sunt așteptați numeroși spectatori, în actualul context epidemiologic. Mai ales că numărul infectărilor cu noul coronavirus a început să crească și la noi, semn că se apropie valul cinci.

Primarul Chirica își apără evenimentul

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, se apără și spune că pericolul de infectare este mai mic în aer liber. Potrivit spuselor sale, programul concertului de Revelion a fost redus față de anii trecuți, tocmai pentru a reduce riscul de infectare.

„Trebuie să avem şi o analiză raţională. Toţi cei care nu vor fi afară, vor fi în spaţii închise. Riscul de infectare pentru cei care vor veni la concert este mult mai redus faţă de cel al oamenilor care vor sta în interior. Oricum, vom pune la dispoziţie mască pentru fiecare participant, iar fiecare sector va avea o persoană care să supravegheze ca fiecare participant să poarte mască de protecţie”, a spus primarul Mihai Chirica.

Pe reţelele sociale, ieșenii și nu numai, au început să-și spună opinia cu privire la inițiativa Municipalității. Părerile sunt împărțite, parte dintre ieșeni considerând că evenimentul este bine venit. Alții, însă, spun că sunt bani aruncaţi în vânt, în condiţiile în care suntem în plină pandemie.

În opinia lor, numărul de participanți va fi redus, dat fiind că cetățenii se feresc de locațiile aglomerate pentru a nu risca o infecție.


Accesează: