Paralele șocante între Revoluția Bolșevică rusă și anarhia Stângii americane din 2020

Paralele șocante între Revoluția Bolșevică rusă  și anarhia Stângii americane din 2020

Istoria este infailibilă, redundantă și neiertătoare, demonstrează un articol Gateway Pundit publicat de Tribuna Românească.

Manualul machiavelic

Deși în această manevră au fost implicate mai multe aspecte, unul care a devenit evident în mod șocant la alegerile din 2020 din SUA, este modul în care bolșevicii lui Lenin au compromis integritatea forțelor armate rusești. Acest model reprezintă manualul machiavelic pentru preluarea puterii într-o națiune suverană.

Cele trei figuri centrale (Lenin, Troțki și Stalin) au pus accent pe a submina partea de comandă și control a unui imperiu ce reprezenta o șesime din globul terestru. Printre acțiunile cele mai importante de pe lista lor de sarcini a fost neutralizarea realității armatei ruse. Rusia avea cea mai numeroasă armată din Europa. Armata a fost prima linie de apărare pentru Guvernul Provizoriu Rus care a înlocuit domnia țarului. Troțki a trecut de la „comisar de externe“ la „comisar de război“. Această poziție a fost atribuită anterior unui comitet, dar Troțki, necontestat, și-a asumat puterea deplină.

Bolșevizarea armatei

Cu scopul de a răsturna guvernul provizoriu, bolșevicii au inițiat un plan pentru ca forțele armate ale țării să sprijine poziția bolșevică. Accentul a fost pus pe generali și ofițerii superiori. Acestora li s-a făcut o pregătire „morală“ care prezenta un anumit obiectiv, dar ascundea adevărata misiune a lui Lenin. Devotamentul lor față de „Mama Rusia“ a fost reorientat pentru a se concentra asupra viziunii lui Lenin. Regimentele Garnizoanei Petrograd erau fie bolșevice, fie înclinau în direcția bolșevicilor. Revoluția a avut atât de mult succes cu această intrigă încât victoria finală a fost implicită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa cum s-a lăudat Lenin, lovitura de stat din octombrie a fost „mai ușoară decât ridicarea unei pene“. Niciun regiment nu s-a ridicat pentru a apăra democrația rusă – rezultatele „alegerilor libere“ au fost ignorate. Fosta poliție s-a împrăștiat, Guvernul Kerensky din Petrograd nu avea practic pe nimeni altcineva decât studenții militari și batalioanele de femei care să se opună detașamentelor de muncitori, soldați și marinari înarmați aflați sub comanda revoluționarilor bolșevici.

În lunile care au precedat lovitura de stat efectivă au existat mișcări împotriva guvernului – revolte, demonstrații, focuri de armă provocatoare de la ferestre și de pe acoperișuri. Au avut loc ciocniri între mulțimi armate, fără plan sau scop clar, și mulți au fost uciși și răniți. A avut loc sechestrarea accidentală parțială a Palatului Tauride (3-4 iulie 1917, ca zonă autonomă pentru revoluție).

Aceste acțiuni au stârnit neliniște și au oferit baza propagandei care urma să influențeze opinia populației împotriva Guvernului și în favoarea bolșevicilor lui Lenin. Această campanie de propagandă a asigurat populația că bolșevicii vor „salva“ națiunea.