Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat în cazul reportajului realizat cu camera ascunsă de către Digi24, în care un reporter a reușit să obțină o ștampilă în 20 de minute, fără a prezenta documente doveditoare a calității de medic.

Ministerul va face plângere „la DSP și la ANAF, pentru că între timp m-am consultat cu juriștii ministerului. Este inadmisibil ce se întâmplă. Cu tot scandalul din ultima perioadă, cu presupușii medici, cu ce se întâmplă vis a vis de decontările duble, totuși înțelegem că nu trebuie să respectăm nicio regulă.”, a spus ministrul la Jurnalul de seară.

„Se pare că dorința de câștig este mult mai mare decât sănătatea unor pacienți pentru că, până la urmă, medicamente cumpărate pe baza unor date false pot dăuna foarte grav”, a adăugat ministrul.

Sorina Pintea a mai spus că atelierul care i-a eliberat reporterului Digi24 ștampila ar putea fi amendat și închis. 

Un jurnalist Digi24 a reușit să obțină o ștampilă de medic în 20 de minute, fără niciun act oficial, cu doar 91 de lei. A scris apoi o rețetă, a ștampilat-o și a mers cu ea la farmacie. Și a primit medicamentele cerute, informează Digi24.

A mers apoi cu ștampila și rețeta la Ministerul Sănătății. 

Autoritățile susțin că eliberarea unor astfel de ștampile în această manieră nu este un fenomen. Cu toate acestea, există şi centre care cer documente oficiale cu codul de parafă eliberat de DSP.

 

Te-ar putea interesa și: