Evenimentul Zilei > Actualitate > Paparazzi AU SCUIPAT-O și a făcut-o să PLÂNGĂ pe mama. Prințul William RUPE TĂCEREA despre prințesa Diana
Paparazzi AU SCUIPAT-O și a făcut-o să PLÂNGĂ pe mama. Prințul William RUPE TĂCEREA despre prințesa Diana

Paparazzi AU SCUIPAT-O și a făcut-o să PLÂNGĂ pe mama. Prințul William RUPE TĂCEREA despre prințesa Diana

Prințul William a povestit, în premieră, cum, la un moment dat, paparazzi au scuipat-o pe mama sa, prințesa Diana, doar pentru a-i poza reacția.

Al doilea în linia de succesiune pentru tronul britanic, prințul William a relatat, într-un documentar filmat, felul în care paparazzi au hărțuit-o pe mama sa, prințesa Diana, pentru a explica de ce îi antipatizează pe fotografii specializați în urmărirea vedetelor. „Oamenii ar fi oripilați dacă ar afla adevărul despre comportamentul acestor paparazzi”, a spus William.

Considerată cea mai urmărită persoană din epoca modernă, Prințesa Diana și-a găsit sfârșitul într-un accident de circulație petrecut la Paris, în 1997, în timp ce mașina în care se afla alături de Dodi Al Fayed, era urmărită de zeci de paparazii.

„Dacă ești prințesă de Wales și ești mamă, nu cred că a fi urmărită de 30 de indivizi pe motociclete, care îți blochează drumul, care te scuipă ca să-ți vadă reacțiile, care te fac să plângi în public pentru o fotografie… nu cred că este un comportament potrivit”, a mai spus prințul. El spune că și-a văzut tot timpul mama hărțuită de paparazzi, în copilărie, iar ostilitatea sa față de media vine din aceste amintiri neplăcute.

Prințul William a încercat, în măsura posibilului, să-și apere familia și copiii de presa de scandal și povestește că a fost foarte întristat când ziarele au publicat fotografiile topless ale ducesei.

Iar în urmă cu doi ani, Palatul Kensington a emis un avertisment – scrisoare deschisă – fără precedent la adresa paparazzilor, pe care i-au acuzat de hărțuirea prințului George, al treilea în linia de succesiune la tronul britanic, și de folosirea unor tactici tot mai periculoase pentru obținerea de imagini care să fie vândute marilor publicații. În document se preciza că fotografii se ascund în portbagajul mașinilor sau printre dune de nisip și că folosesc alți copii ca momeală pentru a-și aduce „ținta” în fața obiectivului.

Prințul William și soția sa Kate au cerut ziarelor britanice să refuze să cumpere și să publice fotografii obținute în acest fel. Anterior, prințul declarase că își dorește ca fiul său să trăiască în lumea reală, nu în spatele zidurilor palatului, de frica acestor fotografi. El a mai spus că a învățat să stabilească limite clare pentru presă, pe care n-o va lăsa să le treacă, întrucât depășirea acestor bariere produce probleme și multă suferință.