Evenimentul Zilei > Actualitate > Papa Francisc dă o veste proastă Ucrainei. Situația este disperată și fără ieșire, ce trebuie să facă liderii de la Kiev
Papa Francisc dă o veste proastă Ucrainei. Situația este disperată și fără ieșire, ce trebuie să facă liderii de la Kiev

Papa Francisc dă o veste proastă Ucrainei. Situația este disperată și fără ieșire, ce trebuie să facă liderii de la Kiev

Papa Francisc a transmis un nou mesaj, în plin război dintre Ucraina și Rusia. Suveranul Pontif le-a transmis liderilor de la Kiev că trebuie să ia în calcul câteva compromisuri pentru a obține pacea.

Papa Francisc a vorbit, din nou, despre situația dramatică din Ucraina, acolo unde, din luna februarie se duce un război crâncen, deschis de Rusia. Liderul de la Vatican a afirmat că liderii de la Kiev ar trebui să se gândească foarte bine. Conflictul trebuie să fie oprit urgent, iar pentru asta este nevoie și de concesii.

Sfatul pe care l-a dat Papa Francisc liderilor de la Kiev, în plin război Rusia – Ucraina

Liderii Ucrainei vor trebui să privească în perspectivă pentru a obţine pacea, a declarat vineri Papa Francisc, sugerând că Kievul va fi nevoit să facă unele concesii pentru a pune capăt războiului cu Rusia.

La începutul acestei luni, Suveranul Pontif a făcut apel la un armistiţiu pentru a evita riscul unei escaladări a războiului şi s-a rugat la Dumnezeu să grăbească sfârşitul conflictului.

Într-o scrisoare deschisă transmisă vineri pentru a marca nouă luni de la invazia rusă, Papa Francisc a salutat tăria ucrainenilor în faţa asaltului violent al Rusiei.

„Lumea a recunoscut un popor curajos şi puternic, un popor care suferă şi se roagă, plânge şi se luptă, rezistă şi speră. Un popor nobil şi martir”, a scris el.

Papa Francisc a mai spus că se roagă pentru liderii Ucrainei. „A lor este datoria să conducă ţara în aceste vremuri tragice şi să ia decizii în perspectivă pentru pace şi să dezvolte economia în contextul distrugerii atât de mari a unei infrastructuri vitale”, a transmis Suveranul Pontif.

Declarativ, președintele Volodimir Zelenski vrea pace

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că Ucraina este pregătită pentru pace, dar numai în condiţii care ar presupune eliberarea întregului teritoriu ocupat.

Într-un interviu pentru o publicaţie, apărut de asemenea săptămâna trecută, Papa Francisc a spus că Vaticanul este dispus să facă orice este posibil pentru a media şi pentru a se pune capăt războiului, conform Agerpres.