Papa Francisc a ținut liturghia în scaunul cu rotile. Mii de credincioși au participat la slujbă

Papa Francisc a ținut liturghia în scaunul cu rotile. Mii de credincioși au participat la slujbăPapa Francisc. Sursă foto: Profimedia Images

Papa Francisc a prezidat Vigilia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma. Anterior, suveranul pontif și-a anulat prezența la procesiunea „Via Crucis” de la Colloseum. O decizie care a ridicat noi semne de întrebare asupra stării sale de sănătate.

Papa Francisc a prezidat Vigilia Pascală

Papa Francisc a apărut în scaunul rulant la basilica Sfântul Petru în jurul orei 19:30, unde, timp de două ore, a susținut liturghia în fața mii de credincioși veniți din lumea întreagă, înaintea slujbei de duminică și a binecuvântării „Urbi et Orbi”.

Papa Francisc va pronunța omilia și va boteza opt adulți asa cum cere ritul luminii într-o basilică scufundată în obscuritate. Procesiunea simbolizează învierea Mântuitorului Iisus Hristos în religia catolică.

Papa Francisc

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Suveranul pontif pare tot mai slăbit

Săptămâna Sfântă reprezintă o adevărată provocare pentru starea de sănătate a suveranul pontif care a ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani. Săptămâna dinaintea Paștelui implică numeroase ceremonii relegilioase la care Papa trebuie să participe.

Papa a fost nevoit să-și anuleze participarea la procesiunea „Via Crucis”. Organizatorii au retras fotoliul suveranului pontif în grabă. În lipsa unei poziții ferme din partea Vaticanului, credincioșii și-au făcut griji în privința stării de sănătate a suveranului și a capacității acestuia de a conduce pe viitor Biserica Catolică.

Papa Francisc

Sursa: Arhiva EVZ

Papa Francisc și-a anulat participarea la procesiunea „Via Crucis”

În ultimele apariții Papa Francisc a părut tot mai obosit, iar discursurile acestuia au fost citite de subalternii lui. Purtătorul de cuvânt al Papei a vorbit despre o bronșită, o afecțiune pe care biroul de presă a invocat-o și în trecut pentru a justifica și alte absențe ale suveranului.

Papa Francisc nu exclude posibilitatea să renunțe la îndatoririle oficiale, așa cum a făcut și predecesorul său Benedict al XVI-lea. Dar, în autobiografie publicată în luna martie, prelatul a precizat că nu are niciun motiv întemeiat pentru a renunța la misiunea care i-a fost încredințată. Suveranul ar fi dispus să renuțe la Scaunul Sfânt doar în cazul unei „suferințe fizice grave”, notează Agerpres.