Papa Francisc a sfidat regulile anti-Covid! A ținut predica de Crăciun fără mască de protecție

Papa Francisc a sfidat regulile anti-Covid! A ținut predica de Crăciun fără mască de protecție Papa Francisc Sursa: Vatican

Papa Francisc, singurul participant care a stat fără mască, i-a îndeamnă pe credincioși să privească „dincolo de decorațiuni” în timp ce slujea în Basilica Sf. Petru, Liturghia din Ajunul Crăciunului.  Papa Francisc, care a descris vaccinarea este un „act de dragoste”, a făcut apel la țările bogate să dea doze ce le prisosesc, țărilor mai sărace.

Un eveniment care i-a uimit pe italieni! Papa Francisc, prezent pe tot parcursul slujbei de Crăciun fără mască i-a îndemnat pe oameni să privească „dincolo de toate luminile și decorațiuni” în acest sezon festiv. Slujind Liturghia de Ajunul Crăciunului la Bazilica Sf. Petru din Roma, pontiful în vârstă de 85 de ani a fost singurul dintr-o congregație de 2.000 de oameni care nu purta mască.

O creștere a numărului de infecții cu COVID-19 în Italia a condus la o nouă rundă de vaccinare la Vatican, care acoperă tot personalul, cu excepția celor care s-au recuperat de coronavirus. Italia a raportat vineri 50.599 de cazuri noi - al doilea record zilnic consecutiv - în creștere de la 44.595 de joi.

Numărul deceselor a fost vineri de 141, în scădere față de 168 cu o zi înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Papa Francis nu purta mască, dar alții purtau

Papa Francis, despre care se crede că a primit în urmă cu puțin timp doza de vaccin rapel, a descris vaccinarea ca fiind un „act de dragoste”, cerând țărilor bogate să dea doze celor mai sărace.

Liturghia de la miezul nopții a început de fapt la ora 19.30 - atât o recunoaștere a anilor înaintați ai Papei, cât și o prelungire a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când slujba a trebuit să se încheie înainte de a începe restricția de circulație la nivel național.

În mesajul său din decembrie, Francisc a spus că Dumnezeu a vrut ca săracii „să fie onorați”. Oamenii Îl rănesc pe Dumnezeu „disprețuindu-i pe săraci cu indiferența noastră”, a adăugat el.

„Să nu pierdem din vedere raiul; să avem grijă de Isus acum, mângâindu-l prin nevoiași, pentru că în ei se face cunoscut”, a spus Papa.

”Cel care îmbrățișează universul are nevoie să fie ținut în brațe. El, care a făcut soarele, trebuie să fie încălzit. Pâinea vieții trebuie să fie hrănită. Creatorul lumii este fără casă. Astăzi, toate se dau peste cap”, a spus papa Francisc la omilia Sfintei Liturghii din Noaptea de Crăciun, celebrată la ora Romei 19.30 în bazilica San Pietro.

Predica Papei Francisc

Frați, surori, zăbovind în fața ieslei, să ne uităm înăuntru: să mergem dincolo de lumini și decorațiuni ca să-L contemplăm pe Prunc. În micimea lui este Dumnezeu cu totul. Să-L recunoaștem: ”Pruncule, Tu ești Dumnezeu, Dumnezeu-copil!”. Să ne lăsăm pătrunși de această uimire scandaloasă. Cel care îmbrățișează universul are nevoie să fie ținut în brațe. El, care a făcut soarele, trebuie să fie încălzit. Blândețea în persoană are nevoie să fie alintată.

Iubirea nemărginită are o inimioară, care zvâcnește încetișor. Cuvântul veșnic este fără grai, nefiind în stare să vorbească. Pâinea vieții trebuie să fie hrănită. Creatorul lumii este fără casă. Astăzi, toate se dau peste cap: Dumnezeu vine în lume mic. Măreția lui se oferă în micime.

Iar noi să ne întrebăm: știm să primim această cale a lui Dumnezeu? Este provocarea Crăciunului: Dumnezeu se revelează, dar oamenii nu-L înțeleg. El se face mic în ochii lumii, iar noi continuăm să căutăm măreția în felul lumii, poate chiar în numele său.

Dumnezeu se înjosește, iar noi vrem să urcăm pe piedestal. Cel preaînalt arată umilința, dar noi pretindem aparența. Dumnezeu merge în căutarea păstorilor, a celor invizibili, dar noi căutăm vizibilitatea. Isus se naște ca să slujească, iar noi ne petrecem anii urmărind succesul. Dumnezeu nu caută tărie și putere, El cere gingășie și micime lăuntrică. Iată ce să-i cerem lui Isus la Crăciun: harul micimii. ”Doamne, învață-ne să iubim micimea. Ajută-ne să înțelegem că este calea pentru adevărata măreție!”.

Integral AICI

Într-o notă mai laică, el a spus că ar trebui să existe demnitate în muncă și a plâns decesele oamenilor la locurile de muncă din întreaga lume. Organizația Internațională a Muncii a ONU estimează că există peste un milion de decese legate de muncă în fiecare an.

„În ziua vieții, să repetăm: nu mai sunt morți la locul de muncă! Și să ne angajăm să asigurăm acest lucru”, a spus Papa Francisc.