Panică totală în zona cu mii de români! S-a dezlănțuit iadul pe pământ. Decizie radicală din partea autorităților

Panică totală în zona cu mii de români! S-a dezlănțuit iadul pe pământ. Decizie radicală din partea autorităților sursa: arhivă EVZ

Viața de zi cu zi a orașului Catania a fost dată peste cap, marți, după ce Vulcanul Etna și-a făcut din nou simțită prezența. Aeroportul din orașul sicilian s-a închis.

Activităţile de zbor pe aeroportul din Catania, oraşul sicilian aflat la poalele Muntelui Etna, au fost temporar suspendate marţi după o erupţie vulcanică.

Aeroportul din Catania s-a închis temporar din cauza activității vulcanice

Oficialii aeroportului au anunţat, în cursul după-amiezii, că decolările şi aterizările vor fi sistate, după ce Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia a înregistrat o activitate vulcanică în craterul sud-estic al Etnei încă de la finalul dimineţii.

Fotografiile realizate de institut arătau o coloană uriaşă de fum ridicându-se din vulcanul de 3.357 de metri. În timpul nopţii, Etna a început să arunce lavă care putea fi văzută şerpuind pe panta acoperită cu zăpadă la o altitudine de aproximativ 1.700-1.800 de metri, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este pentru prima dată când vulcanul dă activitatea aeroportului peste cap

Pe moment nu au fost raportate persoane rănite sau pagube majore. Aeroportul din Catania, situat la sud de vulcan, a fost de mai multe ori nevoit să-şi închidă spaţiul aerian din cauza erupţiilor, în special când norul de cenuşă se deplasează spre sud, aşa cum s-a întâmplat marţi, mai menționează sursa citată.

Vulcanul Etna a erupt și în acest an, în luna august. A fost vorba despre cea mai amplă serie de erupții din ultimii 20 de ani.

În jurul orei 4.30, 9 august, camerele Observatorului Ingv Etneo au înregistrat o nouă revărsare de lavă a craterului de sud-est însoțită de o coloană de cenușă și zgomote puternice până la 6 dimineața. Localnicii s-au trezit speriaţi din cauza acestui eveniment.

„Șase minute pline de bule și vuiete” a declarat vulcanologul INGV Boris Behncke, care a filmat scena. „Observăm de la ora 3 în această noapte, fenomenul este întotdeauna același: bule de lavă care explodează la suprafață, prin urmare un fenomen care este total pelicular și complet inofensiv”.

Vulcanul Etna a erupt și a împrăștiat abundent lavă și cenușă prin craterul său din sud-est. Toate aceste însoțite de zgomote puternice.