Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Panică pe Litoral! Atac armat la Mangalia. Unul dintre bărbații împușcați a murit
UPDATE. Panică pe Litoral! Atac armat la Mangalia. Unul dintre bărbații împușcați a murit

UPDATE. Panică pe Litoral! Atac armat la Mangalia. Unul dintre bărbații împușcați a murit

Împușcături pe stradă, în plină zi, la Mangalia! Seria incidentelor violente de pe Litoral și din toată România pare să nu se mai oprească...
UPDATE ora 18:00 Martori din vecinătatea curții din Mangalia, în care a avut loc atacul armat în urma căruia un bărbat a murit împușcat în abdomen și altul a ajuns la spital cu plăgi la picioare, au sesizat că, în această după amiază, s-au auzit, din nou, două împușcături și urlete puternice. Polițiștii dezmint declarațiile vecinilor, însă confirmă scandalul. “Nu s-a tras niciun foc de armă. Zgomotul pe care l-au auzit cetățenii provine de la o grenadă care împrăștie gaze iritant lacrimogene. Nicio persoană nu a fost rănită. La acest moment polițiștii efectuează cercetări, iar la un moment dat un bărbat ar fi împiedicat, prin manifestarea unui comportament agresiv, desfășurarea normală a activităților de cercetare. Persoana în cauză a fost încătușată”, potrivit IPJ Constanța.

Pe de altă parte, în zona în care a avut loc incidentul există două camere de supraveghere ale Poliției Locale Mangalia, la care și Poliția Națională are acces. Imaginile din timpului atacului armat, când agresorii au intrat in curte, s-au încăierat și s-a tras cu pușca, rezultând un mort și un rănit, vor fi analizate de experții criminaliști.

Filmul intreg al atacului armat de la Mangalia

Un bărbat a fost împușcat în abdomen, iar altul in picior, de un individ care s-a folosit de o pușcă veche de vânătoare, gen flintă. Incidentul s-a petrecut pe strada Farului nr 2 din Mangalia. Atacul armat a avut loc în urma unui conflict iscat pe fondul unor certuri mai vechi între clanurile Puiana și Buruiană din Mangalia, cu antecedente penale în traficul de carne vie și de droguri. Cele doua familii, care sunt și rude, au chefuit împreună timp de doua zile la un botez al clanului Puiana, până aseară când s-au luat la bătaie după ce o femeie l-a gonit pe un membru al clanului Buruiană, strigând:” Ieși afară, drogatule!” Astăzi la prânz, agresorul, de 42 de ani, din familia lui Buruiană, a năvălit în curte, însoțit de câțiva indivizi și l-au luat la bătaie pe proprietar, atacându-i și rudele. Cearta a luat amploare, proprietarul l-a lovit pe agresor, moment in care acesta a ridicat pușca de vânătoare și a tras. Pe unul l-a nimerit în abdomen, pe celălalt la picioare. La fața locului au ajuns echipaje medicale precum și polițiștii din Mangalia. IPJ Constanța a trimis și ofițerii specialiști de la Serviciul Arme pentru a verifica daca arma este letală și dacă detinătorul are autorizație de port armă. Nu avea. Agresorul, F.B., a rămas  la fața locului, susținând că a fost în legitimă apărare. Cele două victime au fost transportate la spitalul din Mangalia unde, la scurt timp, au ajuns și rudele. Scandalul care s-a declanșat a fost repede potolit de mascații mobilizați în zonă. Pentru bărbatul împușcat în abdomen, care intrase în stop cardiorespirator, a fost trimis un elicopter SMURD însă aparatul de zbor a făcut cale întoarsă la Constanța, bărbatul de 44 ani decedând la Urgența Spitalului Mangalia. Cealaltă victimă, tot de 44 ani, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Ulterior, la Urgența Spitalului Județean s-a prezentat singur o altă victimă, a treia, prezentând o plagă împușcată în gambă. Cei doi bărbați, cu răni la nivelul membrelor inferioare, având cu multiple corpuri străine. După ce au primit asistență medicală, rănile le-au fost spălate și apoi au fost introduși pe camera de resuscitare, urmând ca ortopedul să se pronunțe dacă picioarele vor fi salvate intregi.

 

UPDATE 2 – Unul dintre cei doi bărbați împușcați la Mangalia a fost declarat mort, după ce a ajuns la spital.
UPDATE – Noi informații de la Mangalia: Se pare că cei împușcați chefuiau de două zile, cu ocazia unui botez, cu muzica dată tare si gălăgie multă.
Mai mult, agresorii și agresații au petrecut împreună. Este vorba despre două clanuri de romi, care sunt și rude. Majoritatea celor din cele două clanuri au antecedente penale și au fost implicați în trafic de carne vie si trafic de droguri.
„Polițiștii constănțeni l-au identificat pe bărbatul care a făcut uz de armă în această zi, pe strada Farului din orașul Mangalia. În urma unui apel 112, în jurul orei 12:30, a fost sesizat faptul că două persoane ar fi fost împușcate cu o armă de vânătoare. Polițiștii constănțeni s-au deplasat la locul faptei, unde l-au găsit pe bărbatul, de 42 de ani, din Mangalia care ar fi tras către două persoane, ranindu-le. Este vorba despre doi bărbați, ambii de 44 de ani, unul rănit la nivelul membrului inferior, celălalt în abdomen. Victimele au fost transportate la spital”. La acest moment, cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Mangalia, se arată într-un comunicat al Poliției.

Un bărbat a fost împușcat în abdomen de un individ care a folosit de un pistol vechi. Incidentul a avut loc pe strada Farului, nr. 2, în Mangalia.
Potrivit primelor informații, atacul armat a avut loc în urma unui conflict iscat pe fondul unor certuri mai vechi.
Agresorul ar fi intrat în curte, însoțit de alți câțiva indivizi și, împreună, au atacat mai mulți bărbați. Cearta a luat amploare, proprietarul l-a lovit pe agresor, iar acesta a scos pistolul și a tras.
La fața locului au ajuns echipaje medicale și polițiști din Mangalia și Constanța.
Cel care a tras cu pistolul, pe nume F. B., a  rămas la fața locului și susține că a fost în legitimă apărare. Victima împușcată în abdomen a fost transportată la spital.
Bărbatul împușcat în abdomen este în stop cardiorespirator, și va fi preluat de elicopterul SMURD si transportat la Constanța. 
Se pare că există o a doua victimă împușcată, dar care este în stare stabilă.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: