În documentul ajuns în posesia Reporterdeiasi  se vorbește de imposibilitatea achitării datoriilor la bugetul de stat, în condițiile în care Blue Air a acumulat debite către Aeroport în valoare de aproape 14 milioane de lei. Este o sumă record în istoria colaborării cu acest operator aviatic. Directorul Aeroportului, Cătălin Bulgariu, minimalizează gravitatea situației, fiind într-o situație imposibilă: dacă alungă Blue Air, Iașul pierde 40% din curse.

Un act intern al RA Aeroportul Iași descrie un iminent colaps financiar pentru compaie. Documentul, așa cum e redactat, pare a fi trimis din partea Contabilității aeroportuare și are semnăturile de luare la cunoștință ale directorului general Cătălin Bulgariu respectiv șefei Serviciului Financiar, Nicoleta Alexandrescu.

Actul este un mesaj disperat care atrage atenția asupra faptului că Aeroportul are de plătit urgent 6,7 milioane de lei, în condițiile în care disponibilul din cont este de doar 3,8 milioane de lei.

Surse din Aeroport vorbesc inclusiv de o problemă cu plata salariilor, în condițiile în care recuperarea unor datorii imense de la Blue Air durează de foarte mult timp.

Directorul Cătălin Bulgariu spune că nu a semnat niciodată o asemenea hârtie și încearcă să liniștească lucrurile: „Avem mai multe conturi în care se varsă banii din diverse operațiuni aeroportuare. În niciun caz nu avem la dispoziție doar 3,8 milioane de lei”.

„Total Plăți Obligatorii: 6.645.683,92 de lei

Dacă în acest termen de 60 de zile nu încasăm nicio sumă sau sume modice, suntem în situația de plăti o datorie de 6.645.683,92 de lei cu un disponibil de 3.827.901 lei.

Precizăm că neplata în termen a obligațiilor către bugetul local și bugetul de stat atrage după sine obligația plății unor majorări de întârziere destul de mari.

Pentru recuperarea debitului de la compania Blue Air Aviaton, regia a întreprins demersuri legale, însă aceste demersuri sunt de durată și nu avem garanția că în termen de 60 de zile se va ajunge la executare și încasare efectivă a debitului”, se arată în documentul prezentat de sursa citată.

Te-ar putea interesa și: