Pangolinul și obiceiurile chinezilor. Cine a rămas suspectul nr.1

Pangolinul și obiceiurile chinezilor. Cine a rămas suspectul nr.1

Oamenii de știință au repetat apoi manevra cu alte mamifere iar, și aici, urme de coronavirus au fost depistate la „o fracțiune” de alți indivizi, notează revista americană National Geographic.

Cercetătorii au analizat apoi secvențele genetice ale acestor diferite tulpini de coronavirus. Și au descoperit că acestea erau foarte apropiate de cele ale Covid-19, cu rate de similaritate cuprinse între 88,5 și 92,4%. La jumătatea lunii februarie, oamenii de știință din Guangzhou (Canton), China, au ajuns la aceleași concluzii.

Potrivit National Geographic, lucrările publicate în revista Nature arată că „o mică proporție de pangolini sunt purtători de coronavirus legat de tulpina responsabilă de pandemia Covid-19”.

Iar acest lucru face ca micul animal protejat să fie „singurul mamifer în afară de lilieci care să fie infectat cu tulpinile cele mai apropiate de coronavirus”, care în prezent atacă în toată lumea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deci, pangolinul este cu certitudine gazda intermediară care a transmis coronavirusul la oameni? Nu chiar, potrivit autorilor studiului. Ei arată că studiul lor „nu este suficient pentru a sugera” că mamiferul ar fi putut juca acest rol.

Dar, potrivit National Geographic, nici nu este exclus. Și pangolinii ar putea fi „gazde potențiale” ai altor coronaviruși.

Singura certitudine: este necesar să se respecte regulile de protecție a pangolinului și acest animal să fie retras din piețe, arată cercetătorii în revista Nature.