De asemenea, Paleologu, care candidează la alegerile prezidenţiale din acest an, a mai spus că doreşte o deschidere mai bună în relaţiile politice între cele două state.

„În relaţiile cu o mare putere, muzica o face marea putere. Mi-aş dori foarte mult ca Vladimir Putin să fie mai prietenos faţă de România. Aţi văzut şi dumneavoastră că unele declaraţii ale ambasadorului rus la Bucureşti nu arată o mare dorinţă de prietenie. Îmi pare rău. Eu sunt un mare admirator al culturii ruse, este o cultură formidabilă, dar, din păcate, într-adevăr, atitudinea Rusiei faţă de noi în ultimii ani nu e prea prietenoasă”, a spus candidatul PMP.

Totodată, Paleologu a menţionat că este clar unde se situează România, respectiv că este membră NATO şi îşi doreşte protecţia Alianţei, precum şi a scutului antirachetă de la Deveselu.

„Cred că e bine să avem o relaţie mult mai bună din punct de vedere politic, am o deschidere totală pe tema asta, dar e foarte clar unde ne situăm noi. Noi vrem în NATO, vrem să fim protejaţi de NATO, vrem scutul de la Deveselu, astea sunt datele problemei. În rest discuţia e deschisă, bunăvoinţa este totală, atâta numai să vrea preşedintele Putin o relaţie cât mai bună cu noi, cu Polonia, cu ţările baltice”, a mai spus Theodor Paleologu, potrivit agerpres.ro