Evenimentul Zilei > Politica > Paleologu, ATAC la noul GUVERN: „Logica impozitului progresiv este de a COMBATE burghezia”
Paleologu, ATAC la noul GUVERN: „Logica impozitului progresiv este de a COMBATE burghezia”

Paleologu, ATAC la noul GUVERN: „Logica impozitului progresiv este de a COMBATE burghezia”

Într-un interviu acordat pentru RFI fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu critică atât greşelile gramaticale ale ministrului Educaţiei, Valentin Popa, cât şi pe ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, care vrea să bage populaţia „cu capul sub apă”.

„O persoană care e articulată, adică vorbeşte omeneşte, inteligibil, Teodorovici spunea că se gândeşte la reintroducerea impozitării progresive. Karl Marx spune în manifestul Partidului Comunist care este logica impozitului progresiv şi anume de a măcina proprietatea, de a combate burghezia. Sigur că are o logică (…), asta este logica impozitării progresive, combaterea proprietăţii. Este un mod de impozitare profund nedrept (…).

Or, marele rău pe care-l face PSD-ul este în acest domeniu. Ajungem la sapă de lemn. Totul s-a scumpit, te duci la magazin, sunt produse la care s-a dublat preţul sau au creşteri de 80%-90%. Aşa că creşterile salariale sunt într-adevăr aplaudate de unii beneficiari foarte încântaţi că pe hârtie li s-a mărit salariul, dar economic este un dezastru (…). Iar ministrul Teodorovici se gândeşte să introducă impozitul progresiv, ca să ne distrugă şi mai mult, să ne bage efectiv cu capul sub apă pe noi, cei care facem ceva, producem, plătim taxe”, a mai declarat fostul politician pentru RFI.