Evenimentul Zilei > Social > PAGUBELE provocate de FURTUNA din ROMÂNIA sunt URIAŞE. Peste 700 de HECTARE de pădure au fost DISTRUSE
PAGUBELE provocate de FURTUNA din ROMÂNIA sunt URIAŞE. Peste 700 de HECTARE de pădure au fost DISTRUSE

PAGUBELE provocate de FURTUNA din ROMÂNIA sunt URIAŞE. Peste 700 de HECTARE de pădure au fost DISTRUSE

Furtuna care s-a abătut asupra judeţelor din vestul României a produs foarte multe pagube, cea mai mare fiind distrugerea a aproape 700 de hectare de pădure.

Din primele informaţii reiese că pagubele se materializează cel mai mult în arbori rupţi sau smulşi din pământ, cu un volum cumulat de 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt doborâturi în masă, adică întreaga suprafață de pădure a fost afectată. La un volum mediu de 300 de metri cubi la hectar, specialiștii Romsilva estimează că peste 700 de hectare de pădure au fost doborâte complet.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Direcția Silvică Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Direcția Silvică Arad, cu 85.000 de metri cubi și Direcția Silvică Maramureș, cu 70.000 de metri cubi.

Anul trecut, fenomenele meteorologice extreme au afectat, în total, în pădurile de stat administrate de Romsilva, o suprafață cumulată de 204.687 de hectare, volumul total de produse accidentale fiind de 1.347,8 mii metri cubi, scrie Banatulazi.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: