Casa Națională de Asigurări de Sănătate va semna, zilele acestea, contractul cu firma care produce noul tratament fără interferon. De luna viitoare, el va fi administrat pacienților cu grad de fibroză 4
Tratamentul fără interferon, de care vor beneficia, în prima etapă, circa 5.000 de pacienți, durează 12 săptămâni. Prin contract, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va deconta producătorului doar tratamentele care vor vindeca boala, acestă nouă metodă având o rată de succes de 90%. „România este printre primele ţări, incluzând și ţările bogate, unde va fi introdus acest nou tratament. Vom da tratament pentru toți pacienții cu hepatită C fibroză grad 4, fie că sunt 4.000 sau 6.000. Şi pacienţii transplantaţi sunt incluși în schemă“, a explicat, ieri, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, la o conferință a Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România.
Pacientul trebuie să respecte indicațiile
Statul va cheltui o sumă enormă pentru acest tratament, iar pacienții trebuie să meargă, prompți, la toate ședințele, altfel „s-ar putea ca o parte din bani să fie aruncaţi pe geam, și chiar nu ne permitem așa ceva“, spune Ciurchea. „Pacientul trebuie să respecte condițiile igieno- dietetice, trebuie să vină la timp să-și facă viremia (încărcătura virală - n.r.)”, a subliniat președintele CNAS.
Dacă doriți să aflați mai multe informații despre acest tratament, puteți suna la tel. 021.202.2000 sau ne puteți scrie pe adresa secretariat@evzgroup.ro, ori prin poștă, pe adresa redacției, iar noi vom publica răspunsurile în ziar.