Pacientă suspectă de coronavirus, pusă să aștepte în aeroport 2 ore

Pacientă suspectă de coronavirus, pusă să aștepte în aeroport 2 ore

O româncă ce s-a întors, sâmbătă, de la Bergamo, prezentând simptome de boală, a fost ținută două ore în Aeroportul Timișoara.

UPDATE: Pasageră care a sosit, sâmbătă, de la Tretino la Timişoara şi care a prezentat la triajul medical de pe Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” tulburări respiratorii, a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Victor Babeş”, dr. Virgil Musta, a informat sâmbătă seara că în Departamentul coronavirus al unităţii medicale sunt internaţi, în acest moment, pacienta care a fost diagnosticată, vineri, cu COVID-19 şi două persoane care prezintă suspiciuni de infecţie, de la care s-au recoltat probe ce vor fi prelucrate duminică dimineaţă.

”Este vorba despre o pacientă care s-a prezentat singură la spital şi o alta care a fost adusă de la aeroport, prezentând simptomatologie respiratorie”, a declarat Musta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea inițială:

Pasagera de cetățenie română care a sosit cu RY 5511 - Bergamo pe aeroportul Timișoara a acuzat simptome de gripă și a fost izolată imediat după ce cursa a ajuns la destinație. Echipa medicală de intervenție a decis chemarea izoletei pentru preluarea acesteia. La ora 17,00, aceasta încă nu era venită, deși solicitarea s-a făcut cu peste o oră în urmă.

”Izoleta a trebuit pregătită în prealabil, aceasta este procedura”, a spus Cornelia Bubatu, purtătoarea de cuvânt a DSP Timiș. Este vorba de o femeie în vârstă de 35 de ani, care a venit din Trentino, arată oficialii DSP Timiș, care spun că aceasta ”a prezentat tuse și tulburări respiratorii la evaluarea din aeroport”.

Avionul a aterizat la ora 15,50, iar izoleta a ajuns după pacientă în jurul orei 17,30.

Avionul și spațiul în care s-a efectuat triajul au fost dezinfectate. Suspecta a fost scoasă din spațiile comune printr-o zonă special destinată celor cu suspiciuni de infecție și a stat în tot acest timp într-un spațiu izolat de celelalte spații comune.