„România ar putea intra în criză”. OUG 114 aruncă scena politică în aer. Opoziția se pregătește de moțiune

„România ar putea intra în criză”. OUG 114 aruncă scena politică în aer. Opoziția se pregătește de moțiune

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat, luni, într-o conferință de presă că împreună cu celalți parteneri din Opoziție va depune o moțiune de cenzură împotriva ministrului de Finanțe.

Principalul reproș ar fi cel legat de Ordonanța 114, despre care Orban susține că poate să arunce România în recesiune. 

„Biroul Executiv a decis, astăzi, ca împreună cu alți parteneri din opoziție să depunem o moțiune împotriva ministrului Finanțelor, în care principalul reproș pe care îl facem și principalul mesaj pe care îl transmitem este acela de abrogare a OUG 114, pentru că, repet, acest act guvernamental poate să distrugă România, poate să ducă la dispariția oricărei creșteri economice și poate arunca România în criză și în recesiune”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL și-a argumentat afirmațiile, amintind de luările de poziție la nivel european și în România cu privire la această Ordonanță:

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ultima săptămână, un vicepreședinte al Comisiei Europene, mai mulți comisari europeni s-au exprimat critic la adresa efectelor, consecințelor pe care le generează OUG 114. Agenția de rating Standard & Poor's a trimis către Guvern  proiectul privitor la evaluarea României, care înrăutățește perspectivele de evoluție ale economiei românești.

Chiar scrisoarea de răspuns a Guvernului, demonstrează cu prisosință, faptul că Guvernul recunoaște implicit catastrofa pe care o provoacă prin intermediul OUG 114. Toate argumentele pe care le-am prezentat public împotriva OUG 114 se regăsesc în toate luările de poziție care au fost exprimate de mediul de afaceri, de societatea civilă, de organisme internaționale, de Comisia Europeană, de agenția de rating și arată clar și limpede că Guvernul este obligat să abroge OUG 114, pentru că altfel va distruge economia românească, va crește ratele la bănci, va înrăutății condițiile de creditare, va determina, practic, o reducere a creșterii economice, va alunga firmele private, companiile private care administrează Pilonul 2 de pensii și asta va duce la naționalizarea în prima fază și la distrugererea Pilonului 2 de pensii. Va distruge competitivitatea companiilor românești, pentru că pentru toate companiile românești prețul la energia electrică și la gaz natural va crește semnificativ, crescând costurile cu energia pentru aceste companii, lucru care va duce la scăderea competitivității și chiar la închiderea multor companii românești”, a spus Orban.