Ostrovul de lângă Rast ar putea fi transformat în sat de vacanţă

Ostrovul de lângă Rast ar putea fi transformat în sat de vacanţă

Autorităţile judeţene din Dolj par să aibă planuri mari pentru satul Rast, grav afectat de inundaţiile de acum doi ani.

După ce a fost finalizată ridicarea Portului Rast-Lom, consiliul judeţean intenţionează să transforme un ostrov din dreptul comunei doljene într-un paradis de vacanţă. Dacă le-ar fi spus cineva locuitorilor din Rast acum doi ani că localitatea lor înnecată de Dunăre va ajunge destinaţie de vacanţă, i-ar fi râs în faţă.

Însă, autorităţile doljene, după ce au finalizat luna asta Portul Rast-Lom, cu ajutorul fondurilor europene, acum trebuie să-i găsească şi o utilizare. Iar ideile spectaculoase de fructificare a noului bun al Doljului nu lipsesc.   Hoteluri, campinguri şi plajă

„Vrem să facem o investiţie turistică în jurul acestui port: o staţiune pe ostrovul Vană din dreptul localităţii Rast“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj. Planurile administraţiei doljene sunt mari. „Acolo sunt aproape toate utilităţile trase. De la mal la insulă este o distanţă foarte mică, de 30-50 de metri, pentru care am putea să facem chiar şi un pod. Vrem să devină o zonă de petrecere a timpului liber vara. O să avem acolo hoteluri, campinguri. Vrem să amenajăm plaja pentru Dunăre, să facem un loc de andocare pentru ambarcaţiuni. Chiar visez la un asemenea loc“, s-a lansat în estimări Ion Prioteasa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele CJ Dolj a precizat că, deocamdată, doar au fost trecute pe hârtie aceste idei şi au fost discutate cu reprezentanţii Primăriei Rast. În perioada următoare, se va scrie şi un proiect deoarece se intenţionează obţinerea de fonduri europene pentru finanţarea satului de vacanţă. Ostrovul are o suprafaţă de 105 hectare şi în prezent se află în proprietatea Agenţiei Domeniilor Statului, fapt care ar putea fi un obstacol în calea planurilor autorităţilor judeţene. „Ostrovul a fost solicitat de Consiliul Local Rast de la ADS şi aşteptăm curând un răspuns favorabil. În prezent este utilizat ocazional pentru vânătoare“, susţine Ion Prioteasa.