Zeenat Rafique (18 ani) a fugit de acasă cu iubitul, dar s-a întors la familia ei, în Lahore, pentru că avea imprsia că ar putea cădea la pace cu ei, a spus un reprezentant al poliției din provincia Punjab.

Dar când Rafique a sosit, mama și fratele ei au legat-o de pat, au turnat benzină pe ea și i-au dat foc, a povestit Nabeela Ghazanfar. Fata a murit pe loc. „Avea urme pe corp, dar nu pot confirma că a fost torturată pentru că a fost arsă, Trebuie să așteptăm rezultatele autopsiei”, a mai spus Ghazanfar.

Mama tinerei, Parveen Bibi, s-a predat autorităților și a declarat că nu regretă acțiunile. Ea se află acum în arestul poliției. Fratele, Ahmer Rafique, a fugit și este căutat de polițiști.

CNN nu a reușit să-l contacteze pe soțul tinerei, Hassan Khan. Circa 1.100 de femei au fost ucise de rudele lor, în Pakistan, în ultimul an, conform unei statistici dată publicității de Comisia independentă pentru Drepturile Omului.

Crimele derivă din practicile tribale și sunt, deseori, văzute ca o pedeapsă pentru comportamentul victimei, care a dezonorat familia sau satul în care trăia.

 

Citește și: