Evenimentul Zilei > Actualitate > Ordinul cu privire la transformarea Spitalului Foișor în unitate Covid nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Acțiunea este ilegală
Ordinul cu privire la transformarea Spitalului Foișor în unitate Covid nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Acțiunea este ilegală

Ordinul cu privire la transformarea Spitalului Foișor în unitate Covid nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Acțiunea este ilegală

Analistul economic Adrian Câciu a dezvăluit că Ordinul cu privire la transformarea Spitalului de Ortopedie Foişor în spital COVID-19 nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Prin urmare, acțiunea este ilegală.

“Fără penali în funcții publice! De ieri, statul de drept nu mai există în România. De ieri, România este condusă prin fițuici”, a transmis Adrian Câciu.

Transformarea Spitalului Foișor în spital Covid, o acțiune ilegală

“De azi, printr-o astfel de fițuică vi se poate naționaliza locuința. Pentru că nu mai există lege. Ordinul cu privire la Foișor nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Lipsa publicării lui face ca acțiunea să fie ilegală.

Pun poze cu Ordinul lui Arafat legat de Foișor. Ei bine, în lipsa publicării acțiunea devine ilegală, iar semnatarul și avizatorul documentului se pot încadra la infracțiunea de abuz în serviciu.

Mai mult decât atât, asupra spitalului se poate dispune în baza art 7(1) din OUG 11/2020, dar trebuie sa existe un acord al deținătorului spitalului. Care nu este nici Arafat, nici Voiculescu, nici DSP, și nici chiar Nicușor Dan, ci doar Consiliul General al Municipiului București.

Demnitarii români, pasibili de pușcărie

Deci, prin acordul dat (verbal sau scris), Nicușor Dan este pasibil și el de pușcărie. Nu subzistă explicațiile lui Arafat că trebuiau găsite paturi ATI. Și dacă situația este așa, legea trebuie respectată.

Dacă Arafat nu a înțeles legea, poate e bine să vadă rigorile ei și să vadă cum e să faci pușcărie pentru că te crezi mai presus de lege.

Dacă Vlad Voiculescu nu cunoaste legea și face abuz în serviciu, poate că e momentul să știe rigorile legii.

Dacă Nicușor Dan nu cunoaște legea și o încalcă, poate e bine să facă și el puțină pușcărie. Dacă managementul spitalului nu știe legea, poate ar trebui sa facă și ei puțină pușcărie.

Oricare dintre pacienții abuzați aseară și puși în pericol poate cere daune de miliarde. Dar e bine să le ceară în penal pentru că altfel, vom plăti noi, din taxe, infracțiunile săvârșite de niște idioți”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.