Premierul Ludovic Orban a declarat că raportul va fi trimis Parlamentului la începutul săptămânii viitoare, luni și a cerut fiecărui ministru să transmită până vineri măsurile sectoriale.

„Solicit fiecărui ministru să ne trimită forma finală privitor la măsurile sectoriale care au fost luate pe domeniul fiecărui ministru pentru a finaliza informarea solicitată de Parlament. Am primit materialul, dar mai sunt retuşuri care trebuie făcute. Mă uit la ministrul Justiţiei, sunt prea puţine măsuri incluse, noi trebuie să prezentăm un raport cuprinzător privitor la toate măsurile, pentru că până acum nu am mai informat Parlamentul. Doamna vicepremier Turcan este coordonatoarea realizării acestui raport, vă rog să solicitaţi cel târziu mâine să primim forma finală astfel încât luni să putem depune raportul către Parlament”, a declarat Ludovic Orban la începutul şedinţei Guvernului.

Pe 16 aprilie, Parlamentul a adoptat hotărârea privind prelungirea stării de urgenţă cu condiția ca Ludovic Orban să prezinte săptămânal un raport cu măsurile adoptate în contextul pandemiei de coronavirus. Până în prezent, premierul a refuzat să se conformeze solicitărilor venite din partea Legislativului.