Întâlnirile președintelui cu miniștrii din Cabinetul Orban vor continua și zilele următoare, printre cei chemați aflându-se și miniștrii Muncii, Violeta Alexandru, al Transporturilor, Lucian Bode și al Economiei, Virgil Popescu. Potrivit surselor politice citate de Antena3, președintele dorește să afle de la aceștia informații despre proiectele pe care și-au propus să le implementeze în acest an, dar și despre problemele cu care se confruntă.

Klaus Iohannis a mai avut o întâlnire pe tema alegerilor anticipate, la finalul săptămânii trecute, cu premierul Ludovic Orban. La ieșire, acesta a declarat că partidul urmează să stabilească strategia pentru a demara procedura declanșării anticipatelor, iar una dintre variantele luate în calcul este demisia premierului și a Cabinetului.

Pe de altă parte, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a inițiat un memorandum, aflat în analiză la Guvern, prin care acordă puteri sporite celor opt agenții de dezvoltare regională, în vederea gestionării mai eficiente a Programului Operațional Regional. Documentul și problemele pe care le ridică în rândul altor ministere au fost prezentate de Evenimentul Zilei, în exclusivitate, zilele trecute.