Orban CRITICĂ liderii filialelor PNL pentru organizarea SLABĂ la proteste

Orban CRITICĂ liderii filialelor PNL pentru organizarea SLABĂ la proteste

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a criticat, în ședința BEX de luni a partidului, pe liderii PNL Ialomița și PNL Prahova, Tinel Gheorghe și Iulian Dumitrescu pentru slaba organizare a manifestațiilor de stradă din zilele citirii și votului moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Tudose în plenul reunit al Parlamentului, au spus surse ale formațiunii, pentru EVZ.

Iulian Dumitrescu este și liderul senatorilor PNL care, alături de liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a negociat cu partidele pentru votul la moțiunea de cenzură, care a fost respinsă în plenul reunit de joi al Legislativului. 

La rândul său, Ionel Palăr, lider PNL Bacău, a criticat municipiile reședință de județ pntru faptul că la proteste s-au mobilizat doar organizațiile rurale, potrivit surselor EVZ.

Moţiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” iniţiată de PNL a fost dezbătută şi supusă votului plenului reunit al celor două Camere, joi, de la ora 11.00. Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi trei deputaţi independenţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opoziţia a solicitat retragerea încrederii acordate Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care a generat „haosul fiscal”, potrivit textului moţiunii de cenzură. Liberalii au organizat simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul clădirii. Moţiunea dezbătută joi în Parlament a avut însă puţine şanse să treacă, în condiţiile în care PSD, ALDE și UDMR s-au abținut de la vot, moțiunea fiind votată doar de aleşii PNL, USR şi PMP.

Moţiunea de cenzură împoriva Cabinetului Tudose nu a reușit să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Potrivit datelor oficiale, moţiunea a fost votată pentru de 159 de aleşi, respinsă de trei şi 23 s-au abţinut. Pentru a fi demis guvernul ar fi fost nevoie de minimum 233 de voturi pentru.

Din cei 465 de parlamentari au fost prezenţi 317 şi au votat 185.

Din cele 185 de voturi, 159 au fost pentru, trei contra şi 23 de abţineri.

Liberalii au organizat proteste în toate judeţele din ţară lunea trecută, la citirea în plenul reunit a moțiunii de cenzură. Joi, ziua votului moțiunii, PNL a organizat „un scut viu”, după cum îl numea Orban, format dintr-un lanț de oameni care au încercuit Palatul Parlamentului.