Declarația îi aparține premierului Ludovic Orban și a fost făcută la scurtă vreme după ce delegația PNL a depus listele cu semnături pentru candidaturi la Biroul Electoral Central.

„Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru România. În 6 decembrie, românii trebuie să vină la vot cu încredere şi să voteze PNL, care este singura forţă politică care are capacitatea de a învinge PSD şi are capacitatea de a guverna România şi de a îndrepta România în direcţia concretă”, a declarat premierul Ludovic Orban, la ieșirea din sediul Biroului Electoral.

Potrivit spuselor sale, românii nu mai doresc o guvernare PSD deoarece s-au săturat ca țara să fie condusă de un partid care calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor.

„Românii, din mai 2019, au arătat clar că nu mai vor PSD, că s-au săturat de un partid care calcă în picioare drepturile şi libertăţile oamenilor, de un partid care a vrut să confişte România şi care nu a făcut altceva decât să slujească interesele clientelei politice şi să-şi apere penalii. PSD nu a murit, PSD nu este încă înfrânt, PSD se zvârcoleşte şi încearcă prin toate mijloacele posibile să ţină România ocupată”, a mai spus Ludovic Orban.

PNL respinge amânarea alegerilor

În același context, premierul a subliniat că indiferent de demersurile pe care le va face PSD pentru a amâna alegerile parlamentare, el și partidul său vor face tot cee ace le stă în putină pentru ca acestea să se desfășoare la termen.

„Degeaba vrea PSD să amâne alegerile. Vom lupta cu toate armele constituţionale şi legale pentru a permite românilor să scape de Parlamentul născut din pixul lui Dragnea, care a generat o majoritate toxică, care a distrus România şi care vrea să distrugă România”, a mai arătat Ludovic Orban.

El a arătat că fiecare zi în care PSD va controla Parlamentul este o zi în care România este pusă în pericol din cauză că această majoritate va căuta să compromită șansele de dezvoltare a țării.

„Pentru noi, orice zi în plus în care majoritatea PSD rămâne să controleze Parlamentul este o zi în care România este pusă în pericol, este o zi în care această majoritate poate să inventeze noi şi noi reglementări care să dea peste cap România şi care să compromită şansele de dezvoltare ale României pe termen mediu şi lung. Democraţia înseamnă alegeri, democraţia înseamnă puterea cetăţeanului de a decide cine să-l reprezinte”, a mai spus Ludovic Orban.

PNL a depus la Biroul Electoral Central liste cu 722.000 de semnături ale susținătorilor pentru alegerile parlamentare.