ORAȘUL PIERDUT, vechi de peste 2.000 de ani, a fost descoperit! Dezvăluirile FABULOASE ale arheologilor

ORAȘUL PIERDUT, vechi de peste 2.000 de ani, a fost descoperit! Dezvăluirile FABULOASE ale arheologilor

Un oraș antic, despre care nu s-a știut nimic timp de 2.200 de ani, a fost descoperit pe ruta celebrului Drum al Mătăsii de către oamenii de știință, care s-au folosit de senzori subterani de înaltă tehnologie.

Oamenii de știință au descoperit ruinele unui oraș, despre care se crede că a fost folosit ca bază militară de o armată străveche din China, potrivit publicației britanice Daily Star.

Experții consideră că orașul era conectat cu istoricul Drum al mătăsii - o rută comercială care lega vechile civilizații ale antichității. Istoricii cred că rețeaua comercială s-a întins din Europa până la Peninsula Coreeană.

Acum rămășițele orașului important conectat la rețea au fost găsite în zona Koyuk Shahri, din China.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruinele orașului antic au rămas ascunse, până când senzorii subterani de înaltă tehnologie folosiți de arheologi le-au scos la iveală.

„Grație teledetecției, putem începe excavarea ruinelor în acest an”, a declarat Li Wenying, director adjunct al Institutului de Cercetări pentru Relicve și Arheologie din Xinjiang, China. 

Din primele informații, se estimează că orașul a fost fondat acum aproximativ 2.200 de ani și a fost folosit ca bază militară pentru o armată antică chineză din bazinul Tarim. 

Cercetările au dezvăluit că orașul era înconjurat de un șanț de apărare fortificat, care ar fi făcut fost creat pe perioada dinastiei Han, care a condus China între anii 206 și 220 î.Hr.