Orange România va dicta preţul în piaţă la iPhone 4

Orange România va dicta preţul în piaţă la iPhone 4

După ce a venit în România prin diverşi importatori, de ieri, noul gadget poate fi găsit şi prin operatorul "mobil" Orange, care-l oferă, la liber, cu câteva sute de euro mai ieftin decât concurenţa.

Orange România trage preţul iPhone 4 în jos, odată cu venirea acestuia pe piaţa locală. După câteva luni de aşteptare de la lansarea în principalele pieţe de pe plan mondial, iPhone 4 a ajuns şi în România prin importatorul oficial Orange, la un preţ mult mai mare decât cel din statele dezvoltate, dar mai mic decât în magazinele on-line.

Faptul că este cu câteva sute de euro mai ieftin va duce la o scădere a preţului şi la concurenţii Orange. În timp ce la operatorul de telefonie mobilă cea mai scumpă versiune, cea de 32 GB, ajunge la un preţ de 823 euro, la magazinele on-line costul lui variază între 1.100 şi 1.250 de euro.

"Brokerii sunt cei care vor schimba preţurile în cazul acesta, pentru că nu adaosul nostru creşte atât de mult costul. Dacă de la ei va veni mai ieftin, şi noi vom modifica", ne-a declarat Radu Apostolescu, directorul de marketing eMag. Potrivit acestuia, magazinul on-line a vândut până în prezent câteva sute de iPhone 4.

Valoarea dată de importator

"Preţul este făcut de importator, iar dacă acesta nu vrea să negocieze, noi nu avem ce face. La preţurile practicate acum de Orange, noi nu-l vom mai aduce, pentru că au o ofertă foarte bună", ne-a declarat Mihai Pătraşcu, directorul executiv al Evomag. El spune că în România adaosul comerciantului este de maxim 5% la preţul cu care vine din afară.

Până acum, prin Evomag s-au vândut undeva la 50 de unităţi iPhone 4, unele chiar şi la un preţ de 7.200 de lei, după cum afirmă şeful companiei. Singurii care vor mai putea aduce la preţuri scăzute vor fi cei care cumpără din afară câte o bucată două şi apoi le vând în România pe site-urile dedicate de vânzări on-line.

În aşteptarea gadgetului

La primele ore ale dimineţii, în ziua lansării, în unele magazine ale Orange clienţii stăteau la coadă pentru a putea cumpăra gadgetul Apple. Mulţi dintre ei şi-au făcut rezervări pentru varianta de 32 GB, astfel că persoanele care au venit în Concept Store pentru a cumpăra respectiva versiune nu au avut prea mare noroc. La orele 9.30 nu mai rămăseseră decât 6 aparate de vânzare în magazin.

La magazinul de pe Lascăr Catargiu veniseră doar cei curioşi să vadă aparatul, dar niciun cumpărător propriu-zis. Unul dintre clienţi a recunoscut că a luat iPhone 4 pentru că este un fan al produselor de acest tip realizate de Apple. "Am avut şi prima versiune şi m-a impresionat foarte mult", a spus Sergiu Zimbilschi. PROFIL

Cine cumpără gadgetul

Majoritatea celor care au cumpărat, ieri, un iPhone 4 de la Orange erau tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Media este una care se potriveşte perfect în profilul cumpărătorului de iPhone 4 realizat de un grup de cercetători. Gadgeturile de la Apple sunt cumpărate de tineri cu venituri mari şi doar 15% dintre acestea sunt achiziţionate de persoane de peste 56 de ani. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 64.000 de utilizatori de gadgeturi mobile.

DE MILIOANE

Cât costă gadgetul Apple, în România, la liber

OFICIAL

La abonament nou

Ne puteți urmări și pe Google News