Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, sâmbătă, dispunerea controlului judiciar pentru comisarul Marius Maghiari, care ar fi dat cu mașina peste o femeie, în urmă cu câteva săptămâni, și ar fi încercat să ascundă acest lucru, declarând că victima a fost rănită în urma unui accident de muncă. De asemenea, Marius Maghiari recunoaște că i-a oferit bani femeii pe care a lovito cu mașina, ca să nu depună plângere. „Am încercat în primă fază să facem împăcare amiabilă, dar victima, când ne-am întâlnit cu ea, a refuzat să mai mergem acolo, deoarece a fost insistent chemată la audieri și să declare accidentul”, a declarat Maghiari în fața judecătorilor.

Suma vehiculată ar fi de 10.000 de euro. „Daunele sunt confidențiale. Dacă dânsa vrea să vă spună la ce daune am ajuns să ne împăcăm, dânsa poate să vă dea aceste amănunte”, a mai spus Maghiari. În dosar mai sunt cercetați Daniel Piștea, Liviu Daniel Cânea, Auraș Eugen Țuțui, Ion Daniel Bocan, Marian Lupu Pasăre, Mihăiță Georgică Anghel și Gheorghe Ovidiu Sanfira.

Nicio legătură între Piștea și Băsescu!

Simona Ionescu, a demontat, într-un editorial, „legendele” apărute în jurul adjunctului Brigăzii Rutiere, cel care a comunicat presei despre cazuri celebre instrumentate de colegi de-ai săi. „Evident, nu-i nicio legătură între știrea auzită de lume la televizor – «Polițistul care l-a amendat pe Traian Băsescu, la un pas de arest» – și realitate! (…). Simona Ionescu a amintit contextul accidentului din 2008, când la volanul mașinii care a tamponat o Dacia 1310, staționată la semafor, se afla președintele țării. „Cel care a dat primele relații jurnaliștilor aflați în fața sediului din strada Candiano Popescu a fost Daniel Piștea, pe atunci subcomisar la Brigada Rutieră și desemnat de conducere (n.r. șeful BR era comisarul Marian Moțoc) să asigure relația cu presa. Nici pomeneală să fi făcut el anchetă sau să-l fi amendat pe președintele Băsescu! (…) Așa cum nici cazul de mușamalizare în care e anchetat în acest moment nu poate fi pus pe seama ghinionului sau al curajului de a-și risca până și cariera de of-ul unui coleg infractor”, a scris Simona Ionescu.