USR și PNL cer instituirea unei comisii de anchetă parlamentară, al cărei obiect de activitate să fie investigarea rectificării bugetare pozitive făcută de Guvernul Dăncilă în luna noiembrie a anului 2018.

Opoziția acuză că Ministerul de Finanțe a falsificat datele economice deoarece singura variantă de rectificare bugetară era în minus, în timp ce rectificarea de buget a fost prezentată ca fiind pozitivă.

„Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriștii PSD-ALDE au încercat să-i absove de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să știm datele reale ale economiei românești, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici și care sunt resorturile care-i determină pe aceștia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov și Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite.”, a declarat Adrian Wiener.

USR consideră că întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are o strânsă legătură cu măsluirea datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018., informează G4media.ro.