Poliția rusă a alungat câteva zeci de manifestanți adunați duminică la spitalul unei închisori din Moscova unde a fost internat liderul de opoziție Aleksei Navalnîi. Autoritățile spun că politicianul de opoziție are o „reacție alergică severă”, scrie Europa Liberă, dar doctorul său personal afirmă că nu este exclus ca acesta să fi fost otrăvit cu o „substanță chimică neidentificată”.

Purtătoarea sa de cuvânt a spus că Navalnîi a fost internat cu fața umflată și erupții cutanate de culoare roșie și că el nu a avut reacții alergice în trecut.

La manifestarea în sprijinul lui Navalnîi, poliția a reținut mai multe persoane, inclusiv un jurnalist de la portalul TV Dojdi.

Opozantul în vârstă de 43 de ani ispășește o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru organizarea unei manifestări neautorizate pentru alegeri libere, care a avut loc sâmbătă și la care poliția a reținut peste 1300 de oameni.
Liderul opoziției din Rusia Alexei Navalnîi a fost dus la spital duminică în urma unei „reacții alergice severe”, cu fața umflată și înroșită – a informat purtătoarea lui de cuvânt.

Activistul ispășește o condamnare de 30 de zile de închisoare pentru organizarea unui miting antiguvernamental neautorizat la 27 iulie la Moscova și a fost însoțit la spital de polițiști.

Purtătoarea de cuvânt Kira Iarmuș a scris pe Twitter că medicii nu au stabilit cauza reacției alergice, și că Navalnîi nu a mai avut niciodată reacții alergice.

Activistul de 43 de ani a avut mai multe condamnări scurte la închisoare pentru organizarea de proteste. În urmă cu doi ani a fost operat în Spania după ce a fost atacat pe stradă și aproape și-a pierdut vederea la un ochi.