Operațiunea Arctic Anvil. Final horror în noapte pentru parașutiștii lui Trump

Paratroopers with the 82nd Airborne Division’s 1st Brigade Combat Team and Afghan National Army soldiers with 6th Kandak, 203rd Corps, travel aboard a CH-47 Chinook heavy lift helicopter during an air assault mission May 4, 2012, Ghazni Province, Afghanistan. Afghan troops, who will eventually take over the security role, provide a cultural link for American troops. (U.S. Army photo by Sgt. Michael J. MacLeod)

Parașutiștii Brigăzii a patra a Diviziei 25 Infanterie din US Army au trecut literalmente pe lângă moarte

Această unitate cu sediul în Alaska a fost solicitată pentru un exercițiu în care, conform scenariului, juca rolul de forță adversă, în cadrul manevrelor organizate la Camp Shelby (Mississippi), manevre desfășurate sub numele „Operation Arctic Anvil”.

Astfel, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, parașutiștii 4th Infantry Brigade Combat Team au fost îmbarcați la bordul a trei avioane C-130 Hercules, cu „o notificare minimă, ca pentru o desfășurare de urgență”.

Însă exercițiu, care a avut loc noaptea, a sfârșit prost pentru că cel puțin 23 de parașutiști (din 87) au fost răniți în urma saltului din avion. Oamenii au aterizat într-o pădure de pini. Mai rău, la o distanță de 400 de metri de zona prevăzută. Unii parașutiști au rămas agățați de crengile copacilor. Alții au fost răniți după ce au aterizat brutal la sol.

Toți au fost preluați de echipe medicale înainte de a ajunge la cel mai apropiat spital. Patru din ei se află încă internați cu fracturi, scrie Opex 360. Colonelul Boby Ginn, comandantului Camp Shelby, a avansat ideea că vântul ar fi putut perturba saltul parașutiștilor. O ipoteză preluată cu prudență de colonelul Christopher Landers, comandantul Brigăzii a 4-a.

„Nu este deloc sigur că vremea a fost un factor determinant”, a spus Landers. În schimb, „este posibil ca o eroare umană să fi fost la origine”, a avansat colonelul. „Accidentele în timpul salturilor sunt relativ curente. Însă, ținând seama de numărul mare de răniți, este ceva de semnalat, rar se întâmplă aceasta”, a subliniat colonelul.

„Operațiunile aeriene prezintă toate un risc inerent. Încercăm să-l atenuăm cât mai mult ", a comentat Brigada a 4-a, pe Facebook „Acum că au fost recuperați toți soldații, obiectivul nostru este să continuăm antrenamentul. În ciuda provocărilor cu care ne confruntăm în prezent, soldații pun întotdeauna misiunea pe primul loc”, se arată în comentariu.

Trupele aeriene americane nu sunt singurele care au avut recent necazuri. În septembrie, în cadrul exercițiilor care a mobilizat 98-a Divizie a parașutiștilor ruși, două vehicule de luptă BMD s-au strivit la sol, după ce parașutele lor nu s-au deschis, după ce au fost lansate dintr-un avion Il-76MD.