Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de pe lângă ONU a solicitat Europei să creeze „sisteme de asistență medicală prietenoase pentru refugiați” care să furnizeze acces egal la serviciile de sănătate publică pentru imigranți „indiferent de statutul lor”.

Într-un raport privind sănătatea imigranților non-europeni care trăiesc pe continent, OMS citează „xenofobia” și „suveranismul” (apărarea suveranității naționale” ca piedici „majore” în calea stabilirii unor „sisteme de asistență prietenoase pentru refugiați”.

OMS afirmă că Europa ar trebui să furnizeze „un pachet de servicii de sănătate accesibilă și de calitate pentru toți refugiații și imigranții, indiferent de statutul lor juridic” prin intermediul unor sisteme „sensibile la diferențele culturale și lingvistice”.

Într-o prefață în care descrie „mișcarea de populație” drept „un fenomen definitoriu al timpurilor noastre” rezultând din „inegalitățile economice la nivel mondial”, Santino Severoni, responsabil cu programul Migrație și Sănătate al OMS afirmă că „contribuția refugiațilorși migranților… la dezvoltarea societăților în care trăim nu trebuie uitată”, afirmând că „migrația a fost dintotdeauna o realitate” (în Europa).

Te-ar putea interesa și: