Evenimentul Zilei > International > ONG al lui Soros: „Există un COMPLOT al EXTREMEI DREPTE împotriva Suediei”
ONG al lui Soros: „Există un COMPLOT al EXTREMEI DREPTE împotriva Suediei”

ONG al lui Soros: „Există un COMPLOT al EXTREMEI DREPTE împotriva Suediei”

Știrile despre atacurile teroriste, violurile, tâlhăriile, traficul de droguri etc ale imigranților în Suedia sunt doar o „campanie de calomnie”.

Institutul pentru Dialog Strategic (ISD), care are o colaborare strânsă cu rețeaua Soros, susține că există o conspirație globală a extremei drepte pentru a calomnia Suedia.

Aceasta deoarece presa străină s-ar concentra doar pe atacurile teroriste, incendierile de mașini, violurile, împușcăturile, zonele în care legea nu mai poate fi aplicată, Islam, Sharia și toatel celelalte consecințe negative ale imigrației.

„Ei încearcă să distrugă imaginea Suediei de utopie liberală și să o înlocuiască cu imaginea unui stat instabil, invadat de imigranți care islamizează țara”, a declarat analista ISD Chloe Colliver într-un interviu pentru agenția suedeză de știri TT.

„Acest lucru nu este adevărat”, spune Colliver. Sunt doar extremiști de dreapta care răspândesc „știri false sau înșelătoare”.

Paul Rapacioli, fondatorul publicației The Local, este și el de aceeași părere. El susține că ne aflăm într-un război împotriva valorilor occidentale și că Suedia este folosită ca exemplu al felului în care politicile liberale și de stânga sunt capabile.

Vinovate de acest complot ar fi rețelele de extremă dreapta din Statele Unite, Marea Britanie, Polonia și Ungaria, la care se adaugă canalele Moscovei Russia Today și Sputnik, susține Chloe Colliver.

Nici ea, nici Rapacioli nu produc vreo dovadă de dezinformare a „conspiratorilor”.