Iată clarificările pe care le-a făcut pe contul său de Facebook.

"1. Actiunea a fost premeditată/pregătită din timp ( ca la șah, au fost calculate multe miscări viitoare pe tablă) de Gabriel Oprea, pe atunci ministru al Apărării, care l-a promovat pe Robert Turcescu la gradul de colonel, desi un ofiter acoperit nu este înăltat in grad prin Monitorul Oficial.
Cu alte cuvinte, PRIMUL care l-a deconspirat a fost GABRIEL OPREA!
Robert a fost luat prin surprindere si a negat vehement ( conform regulamentului pe care trebuie sa-l respecte un ofiter acoperit) că ar fi CERUT să fie colonel MApN!
2. Seful Direcției de Informații Militare era ILIE BOTOȘ, fost procuror general al României ( cel care l-a lăsat scăpat pe Omar Hayssam, răpitorul jurnalistilor români si mare mafiot PSD in România), care din această funcție a ajuns consilierul premierului PONTA exact in perioada in care Robert lansase în emisiunile sale leimotivul " Ponta, mai guvernăm si noi ceva?".
Imi pun intrebarea: BOTOȘ i-a dat lui PONTA dosarul de ofiter acoperit al lui Robert?
3. Ponta si ANTENELE ( în special RADU TUDOR, ba parcă l-am auzit si pe Bogdan Chireac) au marsat, vreo jumătate de an ( dacă nu mai mult) pe ironiile cu "dl colonel ROBERT TURCESCU", pregătind momentul culminant de duminică seara
4. Robert a anunțat că poate proba cine e ofiterul acoperit – candidat la presedintia României. A avut (vineri parcă) o emisiune tensionată cu ILIE SÂRBU. Mașinăria SISTEMULUI a intrat in funcțiune ( și l-a anihilat pe Robert)
5. De vineri până astăzi s-a produs declicul. Nu cunoastem amănunte.
ROBERT era speriat in această seară, când s-a autodenunțat. A făcut FOARTE BINE că s-a AUTODENUNȚAT!
Nu poate fi inculpat deoarece primul care l-a DECONSPIRAT a fost GABRIEL OPREA!
Prin autodenunț, Robert a arătat că are conștiință și că își respectă telespectatorii.
Veti spune că i-a mintit până acum. Aveți si nu aveti dreptate. Aveti dreptate ptr ca asa s-a intâmplat; nu aveți dreptate ptr că un ofiter acoperit nu are voie să trâmbițeze asta.
De ce EU nu îl acuz (dar nici nu-l laud) pe Robert, nu-l pun la zidul infamiei? Pentru că în Occident mulți jurnalisti sunt ofițeri acoperiți pentru siguranța țării lor, iar Robert a fost ofițerul ARMATEI, nu al Poliției mafiote !"