OMS trage semnalul de alarmă. Nu s-a terminat! Ce urmează după Omicorn

OMS trage semnalul de alarmă. Nu s-a terminat! Ce urmează după OmicornOMS. Sursa foto: flickr.com

După ce acum câteva zile, directorul directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) solicita statelor lumii să ridice interdicțiile de călătorie, deoarece măsurile nu mai au niciun fel de folos, acum Tedros Adhanom Ghebreyesus vine cu un mesaj de alertă.

Directorul OMS a cerut ca toate statele lumii să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei de coronavirus. Într-o astfel de fază acută se află și România, unde valul cinci își face de cap, raportările oficiale fiind de aproape 20.000 de cazuri pe zi.

„Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic. Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă”, a spus directorul OMS.

„Condiţiile sunt ideale pentru apariţia altor variante", a adăugat el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus se află în Germania unde discută cu liderii politici de acolo pentru eventuala mărire a contribuției acestei țări la bugetul OMS. Se știe că în prezent, Germania alocă cei mai mulți bani acestei instituții, dintre toate statele lumii.

Ministrul german al Sănătății a insistat pentru vaccinarea populației la nivekl global, nu doar la nivelul unei țări.

OMS: Călătoriile ar trebui reluate fără interdicții

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat în data de 19 ianuarie 2022, „ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”.

Din acest text rezultă foarte clar că măsura limitării călătoriilor nu mai trebuie impusă deoarece virusul nu mai poate fi oprit.

Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

O altă solicitare venită din partea comitetul de urgență al OMS este cu privire la certificatul care face dovada vaccinării.

Această măsură este văzută ca una excesivă, mai ales în vedere accesul global limitat și distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19. Recomandarea prevede ca statele să aibă o abordare pe baza unor riscuri și să faciliteze călătoriile internaționale. Pentru acest lucru, OMS recomandă modificarea măsurilor cum privire la testare și carantinare.

OMS devine necredibilă

În urmă cu o lună, OMS recomanda vaccinarea populației cu a treia doză, cunoscută sub numele de doza ”booster”.

Apoi, Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a sucit din nou și declara că dozele de rapel nu sunt soluția pentru a ieși din pandemia de coronavirus.

„Nicio țară nu va putea ieși din pandemie cu doze de rapel, iar rapelurile nu înseamnă undă verde pentru a sărbători cum se prevedea. Programele de vaccinare cu doze booster fără discernământ au toate şansele să prelungească pandemia mai curând decât să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către ţări care au deja rate ridicate de vaccinare şi oferind astfel virusului mai multe posibilităţi de a se răspândi şi de a muta”, a transmis Tedros.