Omor cu premeditare la Sf. Pantelimon. Acuzații grave: Lăsau pacienții să moară ca să elibereze paturile

Omor cu premeditare la Sf. Pantelimon. Acuzații grave: Lăsau pacienții să moară ca să elibereze paturile Sursa foto: EVZ

Apar detalii noi în dosarul de omor cu premeditare de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Două doctorițe au fost reținute, sub acuzația de tentativă de omor, respectiv omor calificat. Anchetatorii au stat de vorbă cu specialiști din domeniu pentru a înțelege cum acționau doctorițele. Detaliile sunt șocante.

Dezvăluiri din dosarul pacienților morți de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Parchetul de pe lângă Tribunalul București instrumentează dosarul în care se cercetează moartea a 17 pacienți internați în Secția Terapie Intensivă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. În centrul scandalului monstruos se află două doctorițe Mirela Păiuș, medic ATI, și Maria Miron, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă.

Pentru a înțelege exact cum procedau doctorițele cu pacienții internați la ATI, cărora le-au fost reduse dozele de noradrenalină care îi ținea în viață,  anchetatorii au colaborat cu medici de specialitate de la un alt spital din București și cu medicii legișiti de la Institutul Mina Minovici. Aceștia au explicat anchetatorilor că doza de  noradrenalină se reduce atunci când pacientul are o evoluție favorabilă.

„Numai că, în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, doza rămânea la 20 ml/h pe foaie, deși dădeau injectomatul la doza de 1 ml/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar reducerea dozei nu se impunea, pentru că tensiunea pacientului era mică.

Și chiar dacă s-ar fi impus, trebuia consemnat tratamentul real în foaia de observație, adică 1 ml/h. De aici a venit concluzia de rea credință și de intenție”, au precizat surse judiciare pentru Adevărul.

Dezvăluiri: Practica era cine trăiește și cine moare

Terapie intensivă

Sursa foto: Dreamstime.com

Potrivit sursei citate, unele asistente au vorbit despre ce se petrecea la secția de ATI.

„Sunt asistente care au vorbit și care au spus că au văzut cum s-a redus doza de noradrenalină sau care au declarat că au fost întrebate de doctorițe de ce au resuscitat un pacient pentru că ”trebuia lăsat asta”.

Se pare că practica, în ceea ce o privește pe doctorița Miron, era de a stabili cine trăiește și cine moare. Și celui care nu trebuia lăsat în viață i se reducea doza de noradrenalină”, dezvăluia sursa citată de Adevărul.

Dezvăluiri: ”Lăsau pacienții să moară ca să se elibereze paturile”

În timp ce doctorița Mirela Păiuș a negat orice acuzație,  medicul Maria Miron a tăcut.

”Doctorița Miron nu a dat declarații, e dreptul ei de a nu da declarații. Nu au avut nici măcar o reacție de revoltă în fața unor asemenea acuzații grave.

Ipoteza este că doctorițele lăsau pacienții să moară ca să se elibereze paturi, însă ipoteza nu e confirmată în totalitate”, continuă dezvăluirile sursele judiciare.

Se mai spune că unui pacient i s-a redus doza de noradrenalină după doar o zi la Terapie Intensivă, acțiune care i-a provocat moartea. Așadar ancheta ar stabili că nu erau vizați doar pacienții internați de mai multă vreme la ATI.

Revista presei