Un om de știință le cere oamenilor să mănânce o specie dăunătoare de pește, anume crapul argintiu.
Un om de știință le cere oamenilor să mănânce o specie dăunătoare de pește. Modern Conservationist a relatat că profesorul asociat al Universității Missouri-Columbia, Mark Morgan, a petrecut peste un deceniu studiind crapul asiatic, o specie invazivă în SUA. În anii 1970, crapul argintiu a fost introdus în SUA pentru a purifica apa din iazurile cu pești pisică.
Ce spun oamenii de știință
Populația de crap a explodat în apele din Midwest, devenind o problemă de mediu. Populațiile de crap au crescut, făcând mai dificilă competiția pentru hrana peștilor din Midwest.
„Râul Illinois, de la Chicago la St. Louis, este cel mai afectat. Peștii provin din acest curs de apă, care are cei mai mulți crapi asiatici din lume, inclusiv din China, a declarat Morgan pentru Modern Conservationist.”
Populația de crap a crescut rapid datorită ratei sale de reproducere. Serviciul pentru pescuit și faună sălbatică a declarat că „femelele crap pot depune între 145.000 și 5,4 milioane de ouă”.
„Este o bombă cu ceas pentru mediu”, a spus Morgan.
Ce este crapul argintiu
Crapul invaziv amenință oamenii și din punct de vedere fizic. Specia face acrobații, sărind din apă în grupuri. EPA avertizează că crapul îi poate răni pe navigatori, deoarece crapul mediu are o lungime de 1,5 metri și cântărește între 20 și 80 de kilograme.
Morgan a înființat Eat MO Carp în 2015 pentru a sensibiliza populația cu privire la consumul de crap pentru a reduce populația. Crapul asiatic, care are un conținut scăzut de metale și este bogat în nutrienți, este o delicatesă în țările sale de origine.
Morgan folosește Eat MO Carp pentru a-i hrăni pe cei săraci. Morgan a hrănit comunitățile haitiene defavorizate din Haiti cu crap procesat în 2018, potrivit Modern Conservationist.
Ideile dubioase ale omului de știință
Organizația Panamericană a Sănătății raportează că jumătate dintre femeile adulte din Haiti au anemie. Morgan a creat un produs de crap sub formă de pulbere cu Sorce Freshwater pentru a extinde eforturile de securitate alimentară ale Eat MO Carp la nivel global.
Eat MO Carp a primit granturi și peste 2.700 de dolari în donații de crowdfunding pentru a-și susține misiunea. Crapul este servit în mai multe restaurante și este redenumit „copi” în meniuri.
Cu toate acestea, reducerea cantității de crap în apele americane este urgentă. Comisia pentru pescuitul din Marile Lacuri a avertizat că peștele din râul Mississippi se apropie de Marile Lacuri, punând în pericol ecosistemul și industriile de pescuit ale acestuia.
Morgan a declarat pentru Modern Conservationist: „Crapul a fost împiedicat să intre în Lacul Michigan datorită electrificării, dar armata își adună trupele”. „Acum ar trebui să ne concentrăm pe reducere, nu pe prevenție”, potrivit Yahoo.