Oligarhul Oleg Deripaska estimează prelungirea crizei mondiale. Ce urmări prevede după războiul din Ucraina

Sursa: Twitter

Oligarhul rus Oleg Deripaska, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin susține că actuala criză mondială se va întinde pe o perioadă de până la trei ani. El spune că, ulterior, vor trebui reformate normele de drept internațional. Deripaska a mai spus că organismele internaționale, precum ONU, ar trebui depolitizate, la fel ca și instanțele internaționale de judecată.

Oligarhul Oleg Deripaska a făcut o serie de declarații în contextul în care Rusia este din ce în ce mai izolată în plan internațional din cauza războiului pe care l-a declanșat în Ucraina. El a estimat că actuala criză mondială va mai dura aproximativ doi ani și jumătate până la trei ani. Iar mai apoi, susține oligarhul rus, va fi nevoie de o reformă profundă a normelor de drept internațional

„De îndată ce actuala nebunie se va opri, și se pare că tuturor le va ajunge forța și avântul pentru încă 2,5-3 ani, principala prioritate a politicienilor care vor mai rămâne sănătoși la cap și cu conștiința curată, va fi o reformare profundă a normelor universale ale dreptului internațional, care să fie recunoscute și respectate de toate țările”, a scris antreprenorul rus pe canalul său de pe rețeaua Telegram, citat de agenția de presă Tass.

Oligarhul a mai spus că va fi nevoie de o depolitizare a ONU și a instanțelor internaținale de judecată. În același timp, va trebui ca sediile centrale ale organizațiilor să fie mutate în diferite țări, „pentru a priva țările care le găzduiesc de pârghii administrative de influență asupra activității acestor structuri și asupra deciziilor adoptate de acestea”.

Rusia este din ce în ce mai izolată din punct de vedere politic și economic pe scena mondială, în contextul invaziei pe care a declanșat-o în Ucraina.

Sursa foto :Kremlin

Afacerile lui Oleg Deripaska afectate direct de război

Oleg Deripaska este fondator al gigantului rus al aluminiului Rusal, iar pierderile sale din cauza sancțiunilor impuse Rusiei în acest război, sunt imense, Astfel, conform Forbes, averea sa a scăzut aproape la jumătate, în 2022, de la 3,8 miliarde de dolari în 2021, la 1,7 miliarde de dolari în acest an.

La sfârşitul lui martie, el a afirmat că războiul din Ucraina este o „nebunie” care va dura mult timp şi va fi o ruşine pentru generaţii de acum înainte.

Afacerile sale au fost afectate direct de războiul declanșat de Vladimir Putin În Ucraina. Conform unui comunicat de presă transmis în luna august, invazia Ucrainei și sancțiunile internaționale ulterioare împotriva Moscovei „au afectat negativ activitățile companiilor rusești din diverse sectoare ale economiei, ceea ce a dus la o scădere a cererii de aluminiu în Rusia”.

În plus, interzicerea de către Australia a exportului de alumină, din care se extrage aluminiul, și suspendarea producției la rafinăria de alumină din Nikalaev, Ucraina, „au avut un impact negativ asupra livrărilor de materii prime pentru producția de aluminiu și au provocat o creștere a cheltuielilor”, a transmis sursa citată.