Olaf Scholz vine în România. Cancelarul Germaniei va fi primit de Marcel Ciolacu

Olaf Scholz vine în România. Cancelarul Germaniei va fi primit de Marcel Ciolacu Marcel Ciolacu și Olaf Scholz. Sursa foto: X

Olaf Scholz are programată pentru sâmbătă o vizită în România, urmând să fie primit de premierul Marcel Ciolacu şi să participe la conferinţa ocazionată de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni.

Olaf Scholz vine, sâmbătă, în România

Conform Cancelariei germane,discuţiile cu Marcel Ciolacu „se vor axa, printre altele, pe chestiuni bilaterale, de securitate şi de politică economică”. De asemenea, Olaf Scholz va participa apoi la o masă rotundă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

PSD a anunțat că Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, preşedintele PES Stefan Löfven vor fi alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, la conferinţa ocazionată de Întâlnirea Liderilor Partidului Socialiştilor Europeni.

„Alternativa la mandatele preşedinţilor de Comisie de dreapta, soluţiile social-democraţiei europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, mai eficient şi mai ales, în interesul cetăţenilor, sunt doar câteva dintre temele de dezbatere”, a precizat PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

ImagineOlaf Scholz vine, sâmbătă, în România. Sursa foto: X

Cei doi au mai avut o întrevedere în noiembrie anul trecut, la Malaga

Premierul Marcel Ciolacu şi cancelarul german Olaf Scholz, ale căror partide fac parte din aceeaşi familie politică europeană, au avut o întrevedere informală în noiembrie anul trecut, la Malaga, unde s-a desfăşurat congresul socialiştilor europeni.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris atunci Marcel Ciolacu pereţeaua X.

ImagineOlaf Scholz vine, sâmbătă, în România. Sursa foto: X

Vizita cancelarului german în România vine în contextul în care Europa se pregăteşte de alegerile din iunie. Miercuri, au venit la Bucureşti preşedintele Consiliului European Charles Michel, prim-ministrul Belgiei Alexander De Croo, premierul Ungariei, Viktor Orban, şi prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenković, care au fost primiţi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a avea consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene.