Olaf Scholz a căzut în timp ce făcea jogging. În ce stare se află cancelarul german

Olaf Scholz a căzut în timp ce făcea jogging. În ce stare se află cancelarul german Olaf Scholz, nemulțumit de ideea de creștere a cheltuielilor de apărare / Sursa foto: Răzvan Valcaneantu/EEC

Olaf Scholz a căzut în timp ce făcea jogging și a suferit vânătăi pe față. Cancelarul german a anulat unele întâlniri în acest weekend, a anunțat purtătoarea de cuvânt a guvernul sâmbătă.

Olaf Scholz a căzut în timp ce făcea jogging. Cancelarul german s-a ales cu vânătăi pe faţă. Mai exact, Olaf Scholz a căzut sâmbătă în timp ce făcea jogging şi s-a rănit uşor. Astfel că toate angajamentele sale de duminică au fost anulate, a anunţat o purtătoare de cuvânt a guvernului de la Berlin.

Olaf Scholz a căzut în timp ce făcea jogging. În ce stare se află cancelarul german

Într-un răspuns la o întrebare despre incident, guvernul a spus că liderul german în vârstă de 65 de ani a avut „un mic accident sportiv”. Şi a anulat întâlnirile duminică în regiunea centrală Hesse, unde au loc alegeri de stat în octombrie. Dar se spunea că numirile sale de săptămâna viitoare nu vor fi afectate.

„A căzut în timp ce făcea jogging şi a suferit vânătăi pe faţă. Din păcate, a trebuit să-şi anuleze angajamentele pentru duminică”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziarul Frankfurter Rundschau din Hesse a relatat pentru prima dată incidentul de sâmbătă. Acesta a citat un parlamentar proeminent al social-democraților de centru-stânga al lui Scholz, Michael Roth, care l-a invitat pe cancelar în orașul său natal, Heringen, și a planificat un eveniment pentru duminică.

Neue Lieblingsstrecke des Bürgermeisters? - hamburg.de

Sursa foto: hamburg.de.

Scholz  a devenit cancelar al Germaniei din decembrie 2021

El a fost anterior ministru al Finanțelor și Muncii al țării și primar al Hamburgului. Cancelarul social-democrat urma să participe în special la întâlniri politice în sprijinul candidaţilor partidului său înainte de alegerile regionale din landul Hessa de luna viitoare.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, se află în fruntea listei Partidului Social Democrat (SPD) pentru aceste alegeri din Hessa. Programul de întâlniri al lui Scholz pentru săptămâna viitoare rămâne neschimbat, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Olaf Scholz aleargă cu regularitate de câţiva ani de două, trei ori pe săptămână, iar duminica, o oră şi jumătate. A declarat cancelarul într-un interviu.

Olaf Scholz a făcut studii juridice, iar în 1985 a deschis un cabinet de avocatură specializat în dreptul muncii, unde a apărat salariai în numeroase dosare, începând cu reunificarea germană în 1990.