Evenimentul Zilei > Actualitate > Oficialii britanici de la summitul G20, în pericol. Politicienii au fost avertizaţi să se ferească de frumoasele agente asiatice, acestea putând fi spioni
Oficialii britanici de la summitul G20, în pericol. Politicienii au fost avertizaţi să se ferească de frumoasele agente asiatice, acestea putând fi spioni

Oficialii britanici de la summitul G20, în pericol. Politicienii au fost avertizaţi să se ferească de frumoasele agente asiatice, acestea putând fi spioni

Oficialii guvernului Marii Britanii, prezenţi la Summitul G20 din China au fost avertizaţi să fie foarte atenţi la persoanele cu care socializează fiindcă acestea ar putea fi spioni, care urmăresc să-i seducă pentru a obţine informaţii de interes internaţional, care ar putea schimba dinamica relaţiilor internaţionale.

Ofiţerii de securitate se tem că spionii şi hackerii chinezi ar putea folosi summitul G20 drept o ocazie pentru a da o lovitură informatică cu informaţii sustrase de la guvernul Marii Britanii, mai ales că statul asiatic are o reputaţie în acest sens. 

Oficialii englezi au fost avertizaţi că încăperile unde sunt cazaţi ar putea fi supravegheate. 

Ni s-a spus că dacă ne simţim inconfortabil ca oamenii se ne vadă goi, să ne schimbăm sub aşternuturi, a declarat un oficial britanic pentru The Telegraph.

Membrii delegaţiei premierului Theresa May au primit telefoane şi conturi de e-mail temporare în încercarea de a contracara atacurile cibernetice. De asemenea, ei au fost sfătuiţi să nu folosească cadourile primite, mai ales cele electronice. 

Cea mai mare ameninţare  în acest sens o reprezintă frumoasele agente asiatice, care sunt folosite pe post de momeală pentru a seduce şi a obţine informaţii preţiase din partea „victimelor”. 

În 2008 a existat un astfel de caz, când un membru al delegaţiei lui Gordon Brown a chemat o tânără în camera sa de hotel din Shanghai, iar a doua zi s-a trezit fără documente şi fără telefonul mobil. 

În aceste zile, la Hangzhou, China are loc summitul G20 2016, forumul celor mai puternice ţări din lume. Reuniunea, văzută ca o ultimă şansă pentru Barack Obama și Vladimir Putin să ajungă la un acord cu privire la Siria și la Ucraina, a debutat cu declaraţiile liderului SUA cu privire la această situaţie, dar şi cu discuţiile pe care preşedintele american le-a avut cu premierul britanic Theresa May în legătură cu Brexit-ul. 

Vezi şi: Summitul G20. Preşedintele Chinei: "G20 ar trebui să devină un mecanism de reacţie la crizele din cadrul instituţiilor internaţionale de managment"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: