Probleme pentru șeful de la Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Victor Picu, care a fost prin sub influența alcoolului în timp ce conducea. Conform rezultatelor arătate de alcooltest, șoferul avea 0,46mg/litru alcool în aerul expirat.

Victor Picu a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, la Piața Victoriei, pentru a fi supus unui control de rutină. Oamenii legii au avut suspiciuni în momentul în care l-au văzut la volan. Oficialul de la ANOFM a fost condus la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din București pentru recoltare de probe biologice și i s-a întocmit și un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În plus, el s-a ales și cu permisul suspendat.

Victor Picu este cel care conduce o agenție de are mari bătăi în această perioadă de criză.

„Această cifră de 900.000 (de persoane trecute în şomaj tehnic de la începutul stării de urgenţă) este o cifră actuală astăzi. În martie au fost undeva la 530.000 în şomaj tehnic, în aprilie au sărit de un milion şi ceva de persoane, şi probabil că acum sunt 900.000, ceea ce ne arată că vreo 100.000 s-au întors în câmpul muncii, adică au contractele active.

Din aceste 900.000 de persoane, noi sperăm ca niciuna să nu se alăture celorlalte persoane care şi-au pierdut locurile de muncă, pentru că în acest sens vor veni măsurile active ale Guvernului, ca după ieşirea din şomajul tehnic, angajatorii acestor persoane care au fost în şomaj tehnic să primească un ajutor de la stat pentru fiecare salariat în parte. Deci în mod normal ar trebui să nu-şi piardă locurile de muncă”, spunea șeful de la ANOFM, în luna mai, vorbind despre șomajul care creștea în ritm galopant.

Altfel, și un înalt oficial din Ministerul Afacerilor Interne a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. Este vorba despre Ionică Iulian, cel care ocupă funcția de șef al Dircției control intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Atunci când a fost testat cu aparatul etilotest, Iulian avea o alcoolemie de 0,22 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii care l-au rpins băut la volan pe Ionică Iulian i-au reținut șoferului permisul de conducere. Evenimentul a avut loc pe o stradă din București, iar totul a fost ținut secret de reprezentanții Poliției, conform Antena 3.