Cea mai populară stațiune de tratament din România. Și turiștii străini vin aici

Bilete de tratament. Sursa foto: Facebook

Exclusiv. Complexul de tratament și agrement Băile de sare de la Ocna Mureș are o medie de 1.000 de vizitatori pe zi. Noile băi sărate de la Ocna Mureș au fost ridicate cu o investiție de peste 8 milioane de euro. Fondurile au fost alocate de către Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, așadar au provenit din bani publici.

Investiții mari la Complexul de la Ocna Mureș

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat primarul orașului, Silviu Vințeler, pentru ocnamuresonline.ro.

Sursă Youtube

„Pe lângă banii reinvestiți din încasările de la băi, dorim să facem un Aqua Park, 50% din fonduri europene și 50% fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș, deci 25% și 25%. Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023”, a mai spus edilul din localitate, mai arată sursa menționată anterior.

sursa foto: Mihai Chiorean / facebook

Ce beneficii au turiștii care vin la Ocna Mureș

Suprafața totală a bazei de tratament construite la Ocna Mureș este de 6.400 mp și are în componență bazine interioare și exterioare cu apă dulce și sărată, un restaurant, o zonă de fitness, o sală destinată tratamentului cu nămol și spații destinate unor proceduri de fizioterapie ori recuperare medicală.

Stațiunea balneară este dotată cu aparatură medicală modernă, printre care aparate laserterapie, terapie cu ultrasunete, magnetoterapie, sistem robotizat pentru recuperări la nivelul picioarelor, cadă pentru electroterapie sau cadă medicală pentru băi cu nămol. Există și un centru de joacă și piscină pentru copii, jacuzzi, patru benzi de alergat și multe altele.

Șase bazine pentru adulți și copii

Există în total șase bazine amenajate, trei în interior și trei în exterior. Cele de la interior sunt utilizate exclusiv pentru proceduri de tratament, în timp ce la exterior clienții beneficiază de un bazin cu apă sărată și două cu apă dulce, unul pentru adulți și un altul pentru copii. Complexul are și de 82 de locuri de parcare, existând inclusiv o parcare pentru biciclete.