Evenimentul Zilei > EVZ Special > Occidentul sicofant. Vandalii de statui, orbi la sclavia modernă
Occidentul sicofant. Vandalii de statui, orbi la sclavia modernă

Occidentul sicofant. Vandalii de statui, orbi la sclavia modernă

Militanții Black Lives Matter au pornit războiul cu simbolurile „rasiste” și colonialiste dar nu suflă o vorbă pentru demascarea unei realități inadmisibile care se petrece chiar sub ochii lor.

Traficul sexual constituie o parte considerabilă a sclaviei moderne. The Washington Post susține că, în 2019, mafia nigeriană a prostituat zeci de mii de femei.

„Potrivit unor experți, nu mai puțin de 20.000 de nigeriene, adesea minore, au ajuns în Sicilia, în perioada 2016- 2018. Acest trafic de femei a fost organizat de nigerieni deja stabiliți în Italia”.

Conform unui raport din iulie 2017 al Organizației Naționale Unite pentru Migrație (OIM): „În ultimii trei ani, serviciile OIM din Italia au înregistrat o creștere cu aproape 600% a numărului de victime ale traficului sexual care ajung pe mare. Această creștere a continuat pe parcursul primei jumătăți a anului 2017. Majoritatea victimelor au venit direct din Nigeria”.

În raportul său, OIM a estimat că 80% dintre femeile nigeriene, adesea minore, au fost „victime ale rețelelor de prostituție”. Numărul acestor femei a crescut considerabil, de la 1.454  în 2014,  la 11.009 în 2016.

Pe de altă parte, în anumite părți ale continentului african, în special în Sahel, sclavia, deși este interzisă, este încă înrădăcinată în cultura tradițională.

Mali și Mauritania încă mai practică sclavia descendentă sau așa-numita sclavie zisă de „castă”, care transmite statutul de sclav din generație în generație.

În 2013, conform unor estimări, 250.000 de oameni au trăit în condiții apropiate sclaviei în Mali, unde sclavia nu este ilegală.

O femeie din Mali, Raichatou, a declarat pentru The Guardian, în 2013, că a devenit sclavă la vârsta de șapte ani, când mama ei, de asemenea sclavă, a murit. „Tatăl meu nu a putut face nimic, el a putut doar să privească când stăpânul mamei mele a venit să mă ceară pe mine și pe frații mei”, a explicat ea.

A lucrat ca muncitoare domestică neplătită timp de aproape 20 de ani și a fost forțată să se căsătorească cu un alt sclav pe care nu îl știa, pentru a face  copii care vor deveni sclavi pentru stăpânul ei.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: