În ciuda anilor de sancțiuni din partea occidentului, Rusia va deveni cea de-a cincia cea mai mare economie din lume la începutul anului viitor, depășind Germania și Marea Britanie. Vestea vine ca un trăsnet pentru SUA. Germania şi China.
Într- un raport care descrie previziunile pentru economia mondială până în 2030, StanChart anticipează că China va depăși Statele Unite ca cea mai mare economie din lume. Până în 2030, banca prevede că șapte din cele mai mari zece economii din lume vor fi şi din Asia, alăturându-se SUA, India, Japonia și Rusia în primele cinci.
Primele 10 țări vor include Germania, Indonezia, Brazilia, Turcia și Marea Britanie
"Până în 2020, majoritatea populației mondiale va fi clasificată în categoria clasei de mijloc. Asia va conduce creșterea populației de clasă medie, categorie care va stagna în Occident", a declarat cercetătorul Standard Chartered, Madhur Jha.
Raportul a prognozat că economiile asiatice vor crește semnificativ în următoarea decadă, luând șapte din primele 10 locuri din lista celor mai mari economii din lume până în 2030. Săptămâna trecută, Banca Mondială a declarat în perspectiva economică, că se așteaptă o creștere PIB-ului Rusiei la 1,8 la sută în 2020 și 2021. Banca a raportat că economia Rusiei s-a extins la un ritm de 1,6 la sută anul trecut.
Impactul pozitiv al creșterii prețurilor petrolului mondial asupra economiei rusești, potirivt RT, ar putea depăși efectul negativ al sancțiunilor de la Washington. Într-adevăr, cifrele oficiale ale Biroului Federal de Statistică au arătat că cea mai mare economie a Europei, Germania, a încetinit drastic în 2018. O scădere a economiei globală și probleme în industria automobilelor au contribuind la încetinirea ritmului.
Dar o dată cu creșterea economiei ruse, în ciuda amenințărilor iminente de noi sancțiuni legate de atacul asupra fostului agent de informații Serghei Skripal, Putin are toate motivele să jubileze.