ŞOCANT. O fetiţă româncă a murit în Belgia de foame şi de sete

ŞOCANT. O fetiţă româncă a murit în Belgia de foame şi de sete

O fetiţă în vârstă de patru ani a murit de foame, în Schaerbeek, situat în apropiere de Bruxelles. Părinţii micuţei Rodania, cetăţeni români, au fost arestaţi după ce medicii care au efectuat autopsia au stabilit că a murit de inaniţie şi deshidratare.

Pe 8 august, părinţii fetei au găsit-o în stare de inconştienţă şi au transportat-o la spital. Medicii belgieni nu au reuşit să mai facă nimic pentru micuţă, iar la scurt timp de la internare, aceasta a fost declarată decedată, relatează ediţia de astăzi a publicaţiei electronice "La Capitale".

Fetiţa era numai piele şi os, iar medicii au devenit suspicioşi pe părinţi încă de la început. Numai după finalizarea autopsiei, însă, autorităţile au putut interveni, iar poliţia a decis arestarea cuplului de români.

Tatăl fetei are 21 de ani şi este muncitor. El s-a apărat spunând că nu el este cel care o hrăneşte pe fetiţă. Mama acesteia, o tânără de 22 de ani, a precizat că Rodania vomita tot ceea ce mânca, aceasta fiind explicaţia stării de sănătate precare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii se află acum în arestul poliţiei. Ei riscă până la 15 ani de închisoare pentru privare voluntară a unui minor de hrană sau îngrijiri, care a condus la moartea nepremeditată a acestuia. Cuplul mai are un copil, în vârstă de doi ani, care a ajuns în grija statului belgian.