Evenimentul Zilei > Actualitate > Obreja: Bute ar putea să lupte în două meciuri cu britanicul Carl Froch
Obreja: Bute ar putea să lupte în două meciuri cu britanicul Carl Froch

Obreja: Bute ar putea să lupte în două meciuri cu britanicul Carl Froch

Rudel Obreja a dezvăluit pentru EVZ că Lucian Bute are şanse mari să se bată de două ori, anul viitor, cu britanicul Carl Froch, numărul 3 mondial şi învinsul din finala celebrului turneu "Super Six". Protectorul sportivului gălăţean spune că gala de la Bucureşti de astă-vară poate fi comparată cu performanţa Nadiei din 1976, de la Montreal.

Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box şi omul care se ocupă de cariera campionului mondial Lucian Bute, se pregăteşte să încheie un an plin şi agitat.

În 2011, Obreja a reuşit să organizeze, pentru prima oară în România, o gală de anvergura celei de la Romexpo, să câştige trei procese cu AIBA (federaţia internaţională de box amator) şi să facă datorii la bănci de aproape două milioane de euro!

Rudel Obreja şi-a pus în cap să-l aducă din nou la Bucureşti pe Lucian Bute, într-un meci în care pugilistul nostru să-şi apere din nou centura IBF a "supermijlociilor".

Rudel Obreja a dezvăluit pentru EVZ că Lucian Bute are şanse mari să se bată de două ori, anul viitor, cu britanicul Carl Froch, numărul 3 mondial şi învinsul din finala celebrului turneu "Super Six".

EVZ: Domnule Obreja, ce a însemnat pentru România organizarea galei de la "Romexpo"?
Rudel Obreja:
În primul rând, o explozie mediatică. Am pus România pe harta lumii boxului profesionist. A fost o gală care a stabilit câteva recorduri în privinţa asistenţei. Nu am date statistice, dar impactul galei poate fi comparat cu izbânda Nadiei Comăneci de la Montreal, din 1976, când lumea şi-a întors brusc faţa către gimnastică! Nadia a fost un model pentru generaţii de copii şi de tineri.

Asta vreau eu să fac şi cu Lucian Bute. Lucian trebuie să fie un model social, altfel decât modelele cu care suntem intoxicaţi zi de zi de media.

Mai aveţi de luat bani de pe urma galei?
Chiar acum o jumătate de oră am închis telefonul cu contabilul meu. Am plătit dobânda şi penalităţile la suma împrumutată înainte de gală. Ştiţi cât am plătit pentru două luni? 190.000 de lei. Noi! Contractul a fost pe 1,9 milioane de euro. E o comisie acolo, la minister, care, ca să arate că face ceva, a tăiat din sumă 400.000 de euro. Chiar şi aşa, nu am primit niciun ban. Mulţi m-au îndemnat să apelez la doamna ministru Elena Udrea. Dar ce să facă dânsa?

Cum se desfăşoară "meciul" cu AIBA?
Am câştigat trei procese. Mai am unul, pe 17 ianuarie, cel având ca subiect dezafilierea FR Box. Îl voi câştiga şi pe acela. Mă bucur că s-a dovedit până la urmă că am dreptate în tot acest conflict cu AIBA. Mă doare însă că am fost aproape singur, puţini m-au sprijinit.

Care va fi următorul adversar al lui Lucian Bute?
Azi noapte (n.r. – ieri) am stat de vorbă cu Jean Bedard, preşedintele Interbox. Se pregăteşte să semneze pentru două meciuri cu britanicul Carl Froch. Săptămâna viitoare voi pleca şi eu în Canada, pentru a vedea ce e de făcut.

Cum ar arăta un an ideal pentru Lucian?
Două meciuri cu Froch, unul cu Mikkel Kessler şi unul cu Bernard Hopkins! Şi nu e o utopie!

Ce facem cu boxul amator?
În boxul amator avem nevoie de o reformă, pentru a face management adevărat. Am mai spus-o, dar nu mă aude nimeni. Nu e posibil să faci performanţă dând salariu antrenorului de la lotul olimpic 700 de lei pe lună, că atât te lasă legea. Nu poţi face performanţă asigurându-i, de exemplu, lui Bogdan Juratoni, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, o masă zilnică în valoare de 70 de lei!

Sunt singurul care strigă pentru că eu nu iau salariu de la federaţie, nu am afaceri cu federaţia. Eu aduc bani la federaţie. Eu înţeleg că toată lumea trebuie să mănânce şi că sunt destui alţi preşedinţi care n-au curaj fiindcă îşi fac jocurile, dar haideţi să însănătoşim odată sistemul, să facem performanţă.

Va mai boxa Lucian în România?
Am promisiuni că vom putea organiza la anul un meci pe "Naţional Arena". Nu sunt vorbe goale, vă asigur.

1,9 de milioane euro
a fost contractul în urma căruia s-a organizat gala în care gălăţeanul Lucian Bute l-a făcut KO pe francezul Jean-Paul Mendy

VORBE
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4BwYyhUyvJg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/K4n0x1hijHE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Impactul galei poate fi comparat cu izbânda Nadiei Comăneci de la Montreal, din 1976, când lumea şi-a întors brusc faţa către gimnastică! Nadia a fost un model pentru generaţii de copii şi de tineri. Asta vreau eu să fac şi cu Lucian Bute."


"Ştiţi cât am plătit pentru două luni? 190.000 de lei. Noi! Contractul a fost pe 1,9 milioane de euro. E o comisiei acolo, la minister, care, ca să arate că face ceva, a tăiat din sumă 400.000 de euro."

"Interbox se pregăteşte să semneze pentru două meciuri cu britanicul Froch. Viitorul lui Lucian? Două meciuri cu Froch, unul cu Kessler şi unul cu Hopkins."
RUDEL OBREJA protectorul lui Lucian Bute

Citiţi şi:

  • Obreja n-a primit nici acum banii pentru meciul Bute – Mendy
  • Lucian Bute şi-a pierdut prima poziţie din topul boxrec.com
  • Lucian Bute ar putea boxa pentru unificarea centurilor pe "Naţional Arena"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: