Evenimentul Zilei > Actualitate > Obama şi Hillary, veri cu Pitt şi cu Jolie!
Obama şi Hillary, veri cu Pitt şi cu Jolie!

Obama şi Hillary, veri cu Pitt şi cu Jolie!

Potrivit unui studiu genealogic, candidaţii la preşedinţia SUA se înrudesc cu multe dintre vedetele Americii.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Statele Unite au rude celebre, precum Angelina Jolie, Brad Pitt sau Madonna, potrivit unui studiu realizat de New England Historic Genealogical Society (NEHGS), din Boston, şi citat de agenţia Reuters.

Senatorul democrat de Illinois, Barack Obama, a cărui mamă este originară din statul american Texas, are ca rude îndepărtate cel puţin şase preşedinţi ai SUA: George W. Bush, George H.W. Bush, Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry Truman, James Madison, la care se adaugă fostul premier britanic Winston Churchill, vicepreşedintele american Dick Cheney, dar şi starul hollywoodian Brad Pitt.

Ramura canadiană a familiei
lui Hillary Clinton

În schimb, rivala sa din Partidul Democrat, fosta primă-doamnă Hillary Clinton, are un strămoş comun cu partenera lui Brad Pitt, actriţa Angelina Jolie. Este vorba despre un anume Jean Cusson, din Quebec, care a decedat în anul 1718. Clinton şi Angelina Jolie sunt verişoare de gradul al nouălea, susţine Christopher Child, genealog la NEHGS, care se prezintă drept cea mai veche şi mai mare societate de genealogie din Statele Unite, fiind înfiinţată în anul 1845.

Child mai spune că printre rudele lui Hillary Clinton se mai numără Madonna, Alanis Morissette şi soţia Prinţului Charles de Wales, Camilla Parker-Bowles. Astfel, dacă starurile Brad Pitt şi Angelina Jolie s-ar decide să organizeze o reuniune de familie, le-ar putea oferi prezidenţiabililor Hillary Clinton şi Barack Obama posibilitatea de a sta la aceeaşi masă împreună cu vedetele din showbizul internaţional.

McCain, vărul Laurei BushÎn tabăra republicană, senatorul de Arizona, John McCain, este văr de gradul al şaselea cu soţia preşedintelui SUA, George W. Bush, Laura. „Strămoşii lui McCain sunt aproape toţi din sud“, precizează genealogul Christopher Child.

În opinia sa, faptul că toţi cei trei candidaţi au veri celebri poate fi un subiect de conversaţie interesant, dar nu ar trebui să-i influenţeze pe alegătorii americani care se vor prezenta la urne pe 4 noiembrie. Însă, în condiţiile în care cursa pentru Casa Albă se concentrează pe evidenţierea diferenţelor, candidaţii s-ar putea bucura să afle detalii despre verii lor faimoşi şi despre diversele lor poveşti de familie, conchide Child.