Oana Mizil. Acatiste, zeghe, pârnaie, politică, diamante și procreare biblico-naturală cu Marian Vanghelie

Oana Mizil. Acatiste, zeghe, pârnaie, politică, diamante și procreare biblico-naturală cu Marian Vanghelie

Nepoata fostului ministru comunist Paul Niculescu-Mizil și-a destăinuit intimitățile cu „primarele de la 5”, cu câteva zile înainte să o nască pe fetița lui Vanghelie. Plus alte cancanuri politice. Arestat la domiciliu, Marean a fost partenerul ideal pentru Oana Mizil. N-a putut pleca de acasă

Am trăit cu ea, de la distanţă, ultima lună de sarcină. Am simţit împreună mişcările bebeluşei încă nenăscute, am avut greţuri, n-am dormit nopţi –după ce primeam SMS-uri că s-a simţit rău şi interviul se amână, iar şi iar – am avut pofte nebănuite la ore mici, am fost – virtual – la EKG și am stat la palavre în parcarea vilei sale, în care a locuit bunicul său, Paul Niculescu- Mizil, cu șoferul său Florin, un urgisit condamnat să bea cafea adusă de acasă, la sticluță. În tot acest timp n-am reuşit să ne întâlnim. Intervenea câte ceva, invariabil legat de copilul din pântecele său. Nici cu mama n-am vorbit la telefon, cum am vorbit cu Oana Niculescu- Mizil Ştefănescu, fostă Tohme şi viitoare Vanghelie, în ultimele sale săptămâni de sarcină. Când în sfârşit ne-am întâlnit, am fost introduşi, ca la marile case de azi, de o menajeră filipineză. Ca o veritabilă prinţesă, născută comunistă şi convertită într-o burgheză de conjunctură, Oana n-a renunţat la tocurile cui nici cu burta la gură. Machiată și proaspăt coafată, cocheta concubină a „primarelui de la 5” era gătită cu o rochie înflorată, pe gustul alegătorilor săi. La gât perle, în urechi, perle, pe degetul mic al mâinii stângi diamante. Oana surâde, ştrengăreşte: „Îmi place luxul, da’ de bun simţ!”.

FOTO: Oana Mizil

Ne puteți urmări și pe Google News

Însărcinată prin „procedură naturală”

„Dacă vrea să mai stea, o mai ţin un pic. Da’ dacă se grăbeşte...”, se mângâie Oana Mizil pe burtica ţuguiată. E programată la cezariană, la o clinică privată. De ce nu naşte natural, îi e frică? Se alintă: „Aşa a zis doctoru’”. De sus, de la etaj, se aud zgomote ciudate. E Marian Vanghelie, primarul consemnat la domiciliu de niște oameni răi. Poate că, de plictiseală, dă cu aspiratorul. Mister... Dar, la naştere, va veni şi el? „Sper că da, a făcut solicitare... Măcar pentru câteva ore! N-are de ce să nu-l lase! Nu s-ar opri din drum să strângă pe cineva de gât”, se ambalează Oana. „Să ştiţi că n-am vrut niciun interviu! M-a sunat şi Măruţă, şi de la Vica, şi de la Kanal D. Vi-l dau vouă că, deşi m-aţi criticat, aţi fost politicoşi şi corecţi”, se justifică, neîntrebată, urmaşa fostului demnitar comunist.

Zice că s-a chinuit mult să aibă acest copil. Gurile rele spun că a fost conceput mai mult în scopuri judiciare, decât maternale. „În 12 ani am avut şase sarcini pierdute! Am avut o procedură <> în noiembrie, care n-a ţinut”, oftează viitoarea mămică. „Apoi, am reuşit, exact pe 25 decembrie, pe procedură naturală!”, e recunoscătoare proniei cereşti Oana Mizil.

Acatiste și canoane

Oana cade în misticism. „Am ţinut două canoane foarte grele! Unul de 40 de zile, de citit Acatistele Sfintei Fecioare. De aia o botezăm Maria. Şi, al doilea, cel mai greu, de citit cinci acatiste pe zi, plus paraclisul! Citeam, la îndemnul părintelui Vicar Iordache, și câte cinci ore pe zi, 40 de zile, fără întrerupere! El le-a însărcinat și pe Nadia, Sanda Ladoși și Andreea Marin. Mi-a zis că are 86 de copii spirituali”, intră tânăra politiciană în detalii procreative. Nu spune dacă şi tăticul a ţinut aceleaşi canoane. Data botezului n-au stabilit-o. „Va fi curând! Şi sper ca Marian să intre în control judiciar, să participe şi el”, se gândeşte ea la toate. O întrebare firească: Geoană va fi invitat? Oana se foieşte pe canapea. „Ami, adu-mi niște perne”, îi cere imperativ servitoarei filipineze: „Geoană face parte din procesul lui Marian. N-are cum să vină!”.

FOTO: Acum, Oana și Marian fac politică doar în sufragerie

După naştere vor locui tot aici. „E casa în care a stat bunicul. E de la RAAPPS, dar nu pleacă şi ne luptăm cu ei. Am la subsol 30.000 de cărţi şi în casă multe tablouri. Vreau să o fac muzeu!”. Adevărul e că numai în salonul de primire sunt zeci de tablouri valoroase. O pinacotecă heteroclită, într-un decor de magazin de consignaţia de pe timpuri. Pe masă, între noi, e un hanger arăbesc din argint:„L-a primit bunicu’...”.

„Cârlanul” și „Prostănacul”

Mai demult spunea că este adepta dictonului: „Politica e o curvă care cochetează cu tinerii și se culcă cu cei bătrâni”. Și-a schimbat părerea? „Nu! Dar am fost dezamăgită...”. Roberta Anastase, Elena Udrea și Lavina Șandru erau preferatele sale. Mai ține legătura cu fostele sale colege? „Nu erau, neapărat, preferate. Îmi plăcea de ele, ca tinere fete în politică. Mai vorbesc cu Elena și Lavinia. Udrea e foarte curajoasă! Se bate cu un sistem”, explică Oana. Dar cu Iliescu, cel care a băgat- o în PSD? Dă din umeri: „Nu”. Se încruntă: „Sunt mai președinte decât Dragnea! Cine mai conduce PSD-ul? Cei cu carnet de partid de 20 de ani sau alții veniți de la alte partide?”. În urmă cu patru ani și-a anunțat sprijinul pentru Ponta. La demisia sa din Parlament i-a transmis, codificat: „Victore, Victore și nimic nu mai am de spus! Dar știe la ce mă refer. Îmi pare rău de el și de Daciana”. Îi pică bine introspecția: „Cuvintele mele se adeveresc! E o dezamăgire. Am crezut în el, dar și-a ratat șansa. Cred că merită eticheta de <>, cum i-a zis Iliescu. Așa cum o merită și Geoană pe a lui, de <>...”.

Ultima zi de închisoare, prima noapte de dragoste

Vanghelie a stat în arest 100 de zile. Care a fost primul lucru pe care l-a făcut acasă? Un duş? Oana e fericită: „Nu, că făcuse deja în arest. L-am luat acasă pe la 12.20. Mă sunase: «Vino să mă iei!». A fost ca momentul venirii, din acelaşi arest abuziv, al bunicului meu... L-a chemat și pe băiatul lui. Am stat de vorbă până dimineața”. Cu siguranţă, încercările penale prin care au trecut împreună i-au făcut pe cei doi concubini să-şi reevalueze unii prieteni. „M-au dezamăgit unii prieteni apropiaţi şi de familie... Au fost alături de noi şi, după ce l-au <>, s-au delimitat... Nu dau nume!”, impune Oana propria Omerta.

De la Ștefan cel Mare la nea Ion Iliescu

Iubitul său a fost denunţat de propriii parteneri de afaceri. E vreo diferenţă între foştii turnători la Securitate şi cei de azi, de la DNA? Simte mingea la fileu şi loveşte fără să clipească: „Niciuna! Ne-am reîntors în anii ’50, ani de teroare”. Pe vremea aceea, bunicul său era înalt demnitar comunist.

În urmă cu patru ani, numele său din buletin era: Oana Niculescu-Mizil Ştefănescu Tohme. A mai scos ceva? Mai adaugă? „Am stat şi m-am gândit. Cu durere în suflet... Voi adăuga numele lui Marian, după căsătorie. Mă întreb dacă să renunţ la Niculescu- Mizil. Încă nu știu, dar la Tohme am renunțat deja”, spune Oana cum a lăsat deja în urmă numele primului său soț, un milionat libanez. Dar cu sintagma de: „Urmaşa lui Ştefan cel Mare” cum rămâne? Râde: „Când m-am născut, a venit tata la mama cu o cruciuliţă şi a zis că mă voi numi Oana, «întru numele fiicei lui Ştefan cel Mare»! De aici tămbălăul!”. Spune că are o casetă audio pe care se află imprimate mesaje, date la nașterea sa de: Ion Voicu, Dan Hăulică, Nicu Ceaușescu și alți potentați ai vremii. „Lam întrebat pe Marian pe cine ar vrea el să înregistreze. Eu aş merge la nea Ion Iliescu, la Năstase şi chiar la dl. preşedinte Băsescu”.

A îmbrăcat zeghea din timp

Şi-a dat demisia din Parlament cu două zile înainte de arestarea lui Vanghelie. Ştia ceva? „Mi-am dat-o în ziua când ne-au luat de acasă pe amândoi, în faţa procurorului. Nu vroiam să fac circ în Parlament”, se îmbujorează fosta deputată de Călăraşi. Se ambalează iar: „Dar voi candida din nou și voi lupta împotriva arestului preventiv”. Oana şi Marian sunt păţiţi... Mai ales că, premonitoriu, în 2010, s-a îmbrăcat în zeghea bunicului său, în ziua în care Traian Băsescu ţinea un discurs în Parlament. „Îmi pare rău de acel moment. I-am cerut scuze lui Băsescu. N-aş mai face... Trebuia să ne îmbrăcăm în zeghe mai mulţi: Ponta, Bănicioiu, Carmen Moldovan şi Robert Negoiţă. Eu m-am dus şi ei erau în bănci, în costume. Laşitatea”, regretă Oana Mizil cum a fost manipulată.

Geoană și reglarea de conturi

Oana Mizil s-a autoproclamat vicepreşedinte al partidului lui Mircea Geoană. Ulterior, acesta a negat. Cum e, a fost sau n-a fost? „Se pare că eram înainte ca Marian să fie luat. Apoi, am aflat că nu m-a trecut în organigramă. Geoană o să aibe o mare surpriză din partea omului politic Vanghelie”, e emeninţătoare Oana.

„Un bărbat care iubește, face cadouri”

Se spune despre Oana Mizil că este pasionată de diamante şi bijuterii. Cât de valoroasă e colecţia sa şi de unde atâţia bani? Viitoarea doamnă Vanghelie e stânjenită: „Luxul poate fi și vulgar, dar și de bun-simț! Am primit bijuterii și de la bunica mea. Apoi, după o căsătorie de 14 ani, am primit cadouri de la fostul meu soţ libanez! Un bărbat care iubeşte, face cadouri!”. Nu spune însă nimic despre cele primite de la actualul iubit. Care iubit are, la rându-i, o impresionantă colecție de ceasuri de firmă, din care unul, un Breguet din platină cu turbillon, face circa 100.000 de euro. Doamna Oana sare în sus: „Nu-i aşa impresionantă! El a fost un om bogat dinainte, a spus asta! Comparaţi declaraţiile de avere!”. Îl compătimeşte pe concubinul său: „Dacă aţi şti cât munceşte, doarme trei-patru ore pe zi!”. Are dreptate. Vanghelie nu doarme noaptea. Până și ședințele de consiliu de la primărie le ținea la miezul-nopții. Că nu se trezea înainte de ora 12. Arestul l-a mai disciplinat.

Gospodina lui Marean

S-a mai zis că Oana și Marian urmează să se despartă. Zvon infirmat de realitate. Legătura lor pare trainică. L-a vizitat pe viitorul tată al copilului său în fiecare săptămână de puşcărie: „Am avut grijă să mănânce sănătos. El mi-a spus că a bravat, să fie dur, ca să nu sufăr, dar privirea spunea totul”. Cu o zi în urmă i-a gătit păstrăv cu mămăligă, iar în ziua interviului îi pregătea pulpe de curcan la tavă, în sos de bere brună, cu garnitură de broccoli. N-a deranjat grătarul ruginit din curtea din spatele vilei. Marian n-avut poftă de mici.