Oamenii de ştiinţă în ALERTĂ! Gaură Neagră SUPERMASIVĂ din centrul Căii Lactee, ELIBEREAZĂ jeturi de radiofrecvențe direct spre PĂMÂNT

Oamenii de ştiinţă în ALERTĂ! Gaură Neagră SUPERMASIVĂ din centrul Căii Lactee, ELIBEREAZĂ jeturi de radiofrecvențe direct spre PĂMÂNT

Cea mai mare gaură neagră - supermasivă - din Calea Lactee aflată în centrul galaxiei, eliberează jeturi de radiofrecvențe care sunt orientate direct spre Pământ. Găurile negre nu emit lumină detectabilă, dar unele dintre ele expulzează jeturi radio. Acest lucru se întâmplă atunci când cantități mari de gaze din jurul găurilor negre încep să se învârtă atât de repede încât, de fapt, eliberează fricțiunea sub formă de raze X și unde radio.

În acest caz, cercetatorii care folosesc telescopul Atacama Large Millimeter / submillimeter ArrayAstrophysical Journal, au fost în măsură să se uite în spatele vastei cantităţi de gaz care ascunde vizionarea lui Sagetator A * de pe pământ. De menţionat că această descoperire a fost făcută  pentru prima oară.

Echipa a descoperit că "jetul radio al găurii neagre este produs mai degrabă într-un disc cu gaz infernal".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu toate acestea,  va face din Sagetatorul A* o exceptie în comparaţie cu alte găuri negre care transmit radiofrecvente. Alternativa ar putea fi faptul că jetul radio se îndreaptă către noi. "

"Nu este nevoie să vă faceți griji", conform echipei, "jetul nu va face nici un rău Pământului, dar cercetarea ajută la crearea unei imagini fără precedent  despre gaura negră".

Studiile viitoare vor ajuta, de asemenea, experții să înțeleagă mai bine găurile negre, care rămân în mare măsură misterioase și la fel de confuze, titrează express.